X

Τελεσίγραφο στον Παναθηναϊκό από τον Ταϊλανδό μεγιστάνα

Υπαρκτό το ενδιαφέρον του ασιατικού κονσόρτσιουμ που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της “πράσινης” ΠΑΕ.

Ant1news

Τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Μαΐου έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση που έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της “πράσινης” ΠΑΕ.

O 63χρονος επιχειρηματίας, που εκπροσωπεί το ασιατικό κονσόρτσιουμ “Pan Asia” με έδρα την Ελβετία, έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πρόσφατα ο ίδιος απέκτησε την βελγική Μουσκρόν.

Αρχικά η πρώτη πρόταση φέρεται να κατατέθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο στις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία:

  1. Το ποσό των 13 εκ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.
  2. Το ποσό των 7,5 εκ. ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου “Γεώργιος Καλαφάτης” στο Κορωπί.
  3. Το κονσόρτσιουμ “χαρίζει” το ποσό των 7 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένα από τo τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που “ανακυκλώνεται” από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.
  4. Άμεση επένδυση 20 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Από τους “πράσινους” δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο, οι επαφές έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καθώς ο κ. Αλαφούζος δεν συμφωνεί με το ποσό που προσφέρει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.