X

“Σεμνή τελετή” η πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Ο ομάδα του Λουτσέσκου “σφράγισε” με δεύτερη εύκολη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο το εισιτήριο του τελικού…

Ant1news


Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο 19ο τελικό της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας, στις 12ης Μαΐου, μετά την πρόκριση εις βάρος του Πανιωνίου. Η νίκη με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη συνάντηση, αποτελούσε ισχυρότατη παρακαταθήκη και ο «Δικέφαλος» την αξιοποίησε επικρατώντας και στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα με το ίδιο σκορ, χάρις στα γκολ των Κουλούρη (21΄), Πέλκα (68΄) και Πρίγιοβιτς με πέναλτι (80΄), ενώ για τους «κυανέρυθρους» είχε ισοφαρίσει ο Μασούρας στο 40΄. 

Παιχνίδι σαν φιλικό προετοιμασίας ήταν σε γενικές γραμμές ο δεύτερος ημιτελικός. Η έλλειψη υψηλού ανταγωνισμού μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη, αλλά και οι άδειες κερκίδες έδωσαν την εικόνα ενός παιχνιδιού χαμηλών τόνων και... θορύβων. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο πλησίασε με αξιώσεις γκολ την εστία του Κότνικ. Στο 14΄ ο Λημνιός, σέντραρε από την περιοχή, η μπάλα έφθασε στον Κουλούρη, το μονοκόμματο σουτ του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 Το σκορ άνοιξε στο 21'. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ευθύμης Κουλούρης με κεφαλιά, έκανε το 1-0. Ο Πανιώνιος πλησίασε στην ισοφάριση στο 35' όμως η κεφαλιά του Μασούρα αποκρούστηκε από την κάθετη δοκό του Πασχαλάκη . Τελικά οι "κυανέρυθροι" πριν την λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισαν με φάουλ του Μασούρα στο 40΄, που έξω από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη. 

Στην επανάληψη και στο 68', ο Κάμπος έδωσε  πάσα ακριβείας στον Πέλκα και ο διεθνής μέσος έστειλε "ζυγισμένο" γωνιακό σουτ στην εστία του Κότνικ, γράφοντας το 2-1.Κι ενώ ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 70' λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μακρύλλου, στο 80' ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-1, με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, που κέρδισε ο Μάτος από τον Μπανανά. 

Η "σεμνή τελετή" της πρόκρισης στον τελικό είχε λήξει ουσιαστικά με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το εισιτήριο για έναν ακόμα τελικό, τον 19ο της ιστορίας του, όπου θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης ΑΕΚ- Λάρισας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης Αζεβέδο, Κρέσπο (76' Κάνιας), Βαρέλα, Μάτος, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (60' Κάμπος), Κουλούρης (61' Πρίγιοβιτς). 

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75' Νόβακ), Οικονομίδης, Γεσίλ.