X

Επίσημο διαζύγιο της Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ

Επίσημη ανακοίνωση για την λύση της συνεργασίας του τεχνικού με την αγγλική ομάδα.

Ant1news

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα κλείσει τον κύκλο του στην τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ, μετά από 21 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, επιβεβαιώνοντας την μακρά φιλολογία των προηγούμενων εβδομάδων.

Χωρίζουν οι δρόμοι της Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και κατόπιν των συζητήσεων που είχα με τον σύλλογο, αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία των “κανονιέρηδων” για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο 68χρονος Βενγκέρ αποχωρεί από την Άρσεναλ έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων των νταμπλ το 1998 και το 2002.

 

Η ονοματολογία για τον διάδοχο του “οργιάζει”, με τελευταία περίπτωση αυτήν του Πατρίκ Βιεϊρά. Ο πάλαι ποτέ μέσος των Λονδρέζων, ακολουθεί την προπονητική και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην Νιου Γιορκ Σίτι, ενώ το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Άρσεναλ, με την φανέλα της οποίας αγωνίσθηκε περισσότερες από 400 φορές!

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην έκτη θέση της αγγλικής Premier League, για δεύτερη συνεχή χρονιά εκτός 4άδας. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League της ερχόμενης σεζόν στην κατάκτηση του Europa League.