X

Νέες “εξετάσεις” στη Ριζούπολη για τον Ολυμπιακό

Ερήμην του Πέδρο Μαρτίνς, οι «ερυθρόλευκες»… εξετάσεις συνεχίζονται στην έδρα του Απόλλωνα. Τα πλάνα του Κόντη και το «μήνυμα» αποχώρησης στον Μποτία.

Ant1news

Του Βασίλη Χαζηδάκη

Ο Απόλλωνας υποδέχεται σήμερα (19:00) τον Ολυμπιακό στη Ριζόπολη για την 28η στροφή της Σούπερ Λίγκα, σε μία «μονομαχία» που μόνο αδιάφορη δεν είναι για τις δύο ομάδες. Από τη μία η «ελαφρά ταξιαρχία» θα υπερασπιστεί μέχρι τελικής πτώσεως το «οχυρό» της, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη η «αρμάδα» του Πειραιά θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καπαρώνοντας παράλληλα το καλύτερο «εισιτήριο» για το Europa League.

Ως εκ τούτου, η νίκη θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για τους παίκτες του Χρήστου Κόντη. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι έχουν τρεις ακόμη ευκαιρίες για να αποδείξουν σε διοίκηση και νέο προπονητή ότι αξίζουν μία θέση στον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου και είναι προφανές ότι επ’ ουδενί θέλουν να τις πετάξουν στον «κάλαθο των αχρήστων». Εκεί δηλαδή που θα καταλήξει όλη η εφετινή σεζόν. Μία καταστροφική χρονιά, η οποία θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν όπως άλλωστε και αρκετά κομμάτια του «κόκκινου παζλ».

Μετά τον Οφόε και τον Σεμπά, την πόρτα της εξόδου θα δει και ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος δεν βρίσκεται μέσα στις επιλογές του Χρήστου Κόντη για τη «μάχη» της Ριζούπολης. Ο νέος αποκλεισμός του Ισπανού στόπερ είναι ένα ακόμη ξεκάθαρο «μήνυμα» για τις προθέσεις της διοίκησης του απελθόντα πρωταθλητή.

Σε αντίθεση με τον Μποτία, ο προσωρινός «καπετάνιος» του Ολυμπιακού επιβράβευσε τον Μάριο Βρουσάι. Ο νεαρός «έλαμψε» στο πειστικό 5-1 επί της Κέρκυρας και είδε το όνομα του να φιγουράρει στην 20μελη αποστολή με τον Απόλλωνα. Μολονότι δεν υπολογίζεται για βασικός, ο 19χρονος αναμένεται να πάρει και σήμερα χρόνο συμμετοχής.

Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Προτό, με τους Ομάρ, Σισέ, Ένγκελς και Κούτρη να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Ο Ταχτσίδης θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρομαό στο κέντρο, με τον Κώστα Φορτούνη να αναλαμβάνει τη «μπαγκέτα» του οργανωτή. Στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Καρίμ Ανσαριφάντ και στα άκρα της «γραμμής κρούσης» οι Μιραλάς και Μάριν.

Στη «φαρέτρα» του Χρήστου Κόντη βρίσκονται ακόμη οι Ανδρούτσος, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ζιλέ, Χατζισαφί, Μάρτινς, Νικολάου και Βέργος.