X

Πρωταθλήτρια… εκτός απροόπτου η ΑΕΚ

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την Τούμπα, η “Ένωση” έστησε φιέστα τίτλου. Νίκες για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Γκέλα για τον Ολυμπιακό.

Ant1news

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 24 χρόνια, γιόρτασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τα έκτροπα της Τούμπας. Ενός τίτλου που πέρασε από …χίλια κύματα και κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, δεδομένου ότι τα αρμόδια όργανα κλήθηκαν ν’ αποφασίσουν για αγώνες που διακόπηκαν ή δεν διεξήχθησαν.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα -και εν αναμονή της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων για την κατακύρωση του ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ υπέρ της και την παράλληλη αφαίρεση τριών βαθμών από τους Θεσσαλονικείς- η ΑΕΚ χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια, ολοκληρώνοντας την μεγάλη επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας που άρχισαν με τον υποβιβασμό στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

Η “Ένωση” έφθασε τελικά σε μία εύκολη επικράτηση απέναντι στον Λεβαδειακό, χάρη στα δύο γκολ του Μπακασέτα (12΄ πεν., 33΄).

 

Απογοητευτικός ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη και φαντάζει πολύ δύσκολο να κερδίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το Σαββατοκύριακο των διοικητικών εξελίξεων επηρέασε θετικά τον Παναθηναϊκό, που έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 επί του Πανιωνίου.

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπή την μαχητική Ξάνθη με 2-1.

“Κλείδωσε” την 4η θέση ο Ατρόμητος, ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί (χατ-τρικ) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του υποβιβασμένου Πλατανιά.

Το εισιτήριο για το Europa League θα συνεχίσει να διεκδικεί ως το τέλος ο Αστέρας Τρίπολης, που επιβλήθηκε εύκολα στην Κέρκυρα 3-1 της τοπικής ομάδας, η οποία ελπίζει μόνο σε θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 τη Λαμία στο Αγρίνιο, ενώ ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ στους “Ζωσιμάδες”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

  • ΑΕΚ-Λεβαδειακός: 2-0
  • ΠΑΟΚ-Ξάνθη: 2-1
  • Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός: 1-0
  • Ατρόμητος-Πλατανιάς: 4-1
  • Πανιώνιος-Παναθηναϊκός: 0-3
  • Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης: 1-3
  • ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ: 0-0
  • Παναιτωλικός-Λαμία: 1-0