X

Νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφερε τα πάνω-κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και έφθασε σε μία αγχωτική νίκη επί της Ξάνθης στην Τούμπα.

Ant1news

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπή την μαχητική Ξάνθη με 2-1. Το παιχνίδι είχε ποιότητα, αλλά και αρκετές καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και αυτό τους δημιούργησε άγχος, ενώ οι Θρακιώτες έδειξαν πως μπορούσαν να σπάσουν το σερί νικών του ΠΑΟΚ.

Στο 16΄ η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ από κακή συνεργασία του Κρέσπο, που επέστρεψε την μπάλα πίσω, ο συμπαίκτης του Πασχαλάκης δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που μεταβίβασε στον Γέντρισεκ και αυτός σκόραρε σε κενή εστία, ανοίγοντας το σκορ για την φιλοξενούμενη ομάδα.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, που προσπάθησε με σπασμωδικές και ανοργάνωτες επιθέσεις να ισοφαρίσει. Μάλιστα πλησίασε μια-δυο φορές με αξιώσεις στο γκολ, με καλύτερη την ευκαιρία του 36΄ όταν είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μαουρίτσιο.

Η ατυχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όταν στο 56' ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά «σημάδεψε» πάλι το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς, που στάθηκε τυχερός για δεύτερη φορά.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση στο 68΄ με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή στο ματς. Η τελευταία αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ευθύμης Κουλούρης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ στο 85΄, μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ, και “ξελάσπωσε” με το γκολ αυτό τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας στην ομάδα του το “τρίποντο” και στην 12η σερί εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο (83΄ Κουλούρης), Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας (67΄ Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Λημνιός (67΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (77΄ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62΄ Τριάδης), Φασίδης (71΄ Μελιόπουλος), Κάστρο.