X

Τελικός Κυπέλλου: Τα εισιτήρια και τα μέτρα ασφαλείας

Βρέθηκε η "χρυσή τομή" για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι απαιτήσεις της Αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας.

Ant1news

Κάτι παραπάνω από 17.000 εισιτήρια θα διατεθούν σε καθέναν από τους δύο φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς σε αυτό το νούμερο βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ ΕΠΟ, ομάδων και Αστυνομίας.

Κατά την δεύτερη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, που θα διεξαχθεί στις 12/5 στο ΟΑΚΑ, στις 20:30, συμφωνήθηκε τελικά να πάρουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ από 17.196 εισιτήρια και 200 προσκλήσεις, έναντι 13.000 που ήταν η αρχική πρόταση της Αστυνομίας και 20.000-22.000 που ζητούσαν οι δύο φιναλίστ. Επιπλέον 4.758 εισιτήρια και προσκλήσεις θα διατεθούν από την ομοσπονδία.

Σημειώνεται ότι στους φίλους της ΑΕΚ θα παραχωρηθούν οι Θύρες 1-2-3-4-32-33-34-35 και μέρος της Θ5, ενώ σε εκείνους του ΠΑΟΚ οι Θύρες 14-15-16-17-19-20-21-22 και μέρος της Θ13.

Τα εισιτήρια και οι προσκλήσεις της ΕΠΟ θα αντιστοιχούν στις Θύρες 23-29-Ρ-I-V. 

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού, η Ελληνική Αστυνομία επέμεινε στα έργα βελτίωσης στο ΟΑΚΑ: αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης σε όλους τους χώρους, δημιουργία διαχωριστικών μεταξύ των θυρών των οπαδών και των κενών κερκίδων, κάλυψη της περιμετρικής τάφρου και ειδικές ράμπες για χρήση από τις δυνάμεις της. Έγινε επιτόπια αυτοψία, με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων στον τελικό, προκειμένου τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα. Το ΟΑΚΑ θα αναλάβει την ευθύνη των τεχνικών παρεμβάσεων, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Κατά την προσέλευση των οπαδών θα γίνεται έλεγχος ασφαλείας και εισιτηρίων στις προσβάσεις προς το ΟΑΚΑ, ενώ οι οπαδοί που θα κινηθούν οργανωμένα θα πρέπει να επιδεικνύουν το εισιτήριο τους κατά την επιβίβαση τους στα πούλμαν. 

Οι θύρες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16.30. Τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσουν μόνον για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. και θα δοθούν από 10 σε κάθε ΠΑΕ για τις ανάγκες των επισήμων τους.