X

Ντέρμπι… γοήτρου στην Λεωφόρο

Η κατάκτηση της 5ης θέσης και η «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ant1news

Η κατάκτηση της 5ης θέσης που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα προκριματικά του νέου Europa League και η «μάχη» της Κέρκυρας με την Λαμία για την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι οι δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Super League. 

«Μνηστήρες» του «ευρωπαϊκού εισιτηρίου» είναι ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη. Οι Αρκάδες υποδέχονται τον βαθμολογικά αδιάφορο Απόλλωνα Σμύρνης και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη, που θα τους διατηρήσει σε πλεονεκτική θέση για την 5η θέση, ενώ η ομάδα της ακριτικής πόλης, φιλοξενεί την ΑΕΛ που επίσης δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. 

Οσον αφορά στην «μάχη της ουράς», η Λαμία θέλει έναν βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ η Κέρκυρα που φιλοξενεί την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, δεν έχει κανένα περιθώριο για βαθμολογική απώλεια. 

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαϊδης» από τον Παναθηναϊκό σε μία αναμέτρηση που παραμένει ντέρμπι ανεξαρτήτως της κατάστασης των δύο αντιπάλων, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναιτωλικό σ΄ ένα ματς, όπου μοναδικό κίνητρο αποτελεί το γόητρο. 

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τις αναμετρήσεις Λεβαδειακός-Ατρόμητος και Πλατανιάς-Πανιώνιος, που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της διοργάνωσης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Κυριακή 29 Απριλίου (19:00) 

Κέρκυρα-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Πλατανιάς-Πανιώνιος
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Ξάνθη-ΑΕΛ