X

Super League: το πανόραμα της προτελευταίας αγωνιστικής

«Αγγαρεία για την ΑΕΚ στην Κέρκυρα που υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναιτωλικό. Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ant1news

Ισόπαλες δίχως τέρματα αναδείχθηκαν ΑΟ Κασσιόπη και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννενα, η ομάδα της Κέρκυρας υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Football League.

Με άνεση και καλή απόδοση ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, μέσα στο "Απόστολος Νικολαϊδης", με 0-3, φανερώνοντας με την εμφάνιση του την καλή αγωνιστική του κατάσταση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου σε δυο εβδομάδες.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την τρίτη θέση, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος μπορεί να ήταν μέτριος, αλλά κατάφερε να νικήσει στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League, και να συνεχίσει την πορεία του για τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 87ο λεπτό ο Φελίπε Μπρούνο.

 

Νίκη με 2-1 σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Απόλλωνα για την 29η αγωνιστική της Super League, αν και βρέθηκε επτά λεπτά πριν τη λήξη να χάνει με 1-0 από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

 

Ζωντανή στο κυνήγι της 5ης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο έμεινε και η Ξάνθη, που κατάφερε, έστω και δύσκολα να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Ξάνθης με 1-0.

 

Νικητής με 2-1 έφυγε από τα Περιβόλια ο Πανιώνιος απέναντι στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Χωρίς ουσιαστικό κίνητρο οι δύο ομάδες και απαλλαγμένες από το άγχος, πρόσφεραν ευχάριστο θέαμα.

 

Η Λαμία θα είναι και του χρόνου στη Super League, καθώς σήμερα νίκησε, στην έδρα της, τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τους (πολύτιμους) τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πίτι (45') και Ομο (62'), ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε στο 77ο λεπτό με τον Χαλκιαδάκη.