X

Παναθηναϊκός: σε καλό κλίμα το πρώτο τετ-α-τετ Πιεμπονγκσάντ-Αλαφούζου

Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της “πράσινης” ΠΑΕ. Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, σχετικά με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, ο οποίος εκπροσωπεί το fund Pan Asia Investments.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην υπογραφή ενός MoU (μνημόνιο συναντίληψης) με ρήτρα εμπιστευτικότητας για τον οικονομικό έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Καθώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός “καίγεται” για χρήματα που πρέπει να μπουν άμεσα στα ταμεία, ο Ταϊλανδός εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβάλλει οικονομικά για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

Ο 63χρονος Ταϊλανδός μεγιστάνας ήρθε στην Αθήνα χθες, μαζί με συνεργάτες του, χωρίς να έρθει σε καμία επαφή με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Σημείο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την “αλλαγή σελίδας” στον Παναθηναϊκό αποτελεί το θέμα των χρεών της ΠΑΕ και το πλάνο σωτηρίας του “τριφυλλιού” από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο, προβλέπει 13 εκ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και 7 εκ. ευρώ για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά και 20 εκ. ευρώ ως επένδυση για τις ανάγκες της ομάδας!