X

Κύπελλο Ελλάδας: μαζική κάθοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ (βίντεο)

Ένταση στα διόδια Αφιδνών, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Ant1news

Πρώτη ανάρτηση: 10:22

Από τις 5 τα ξημερώματα ξεκίνησε το ταξίδι των οπαδών του ΠΑΟΚ, με προορισμό την Αθήνα για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Δεκάδες λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό την Αθήνα για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον συνολικό αριθμό τους να υπολογίζεται πάνω από 200!

Τα λεωφορεία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι στα διόδια Αφιδνών, όπου γίνονται έλεγχοι.

Στην συνέχεια ανά 10-15 αναχωρούν με την συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης για το Ολυμπιακό Στάδιο.

Εκεί θα μπαίνουν μέσα στο πάρκινγκ, θα αποβιβάζουν τους οπαδούς στις θύρες και στη συνέχεια, κυκλικά θα παρκάρουν στο χώρο του σταδίου.

 

Ωστόσο, λίγο πριν τις 4 επικράτησε ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ να κλείνουν την άνοδο της Εθνικής Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Συνολικά 20 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιφυλακή για να επιληφθούν όταν χρειαστεί ενώ από το βράδυ του Σαββάτου σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται οι σύνδεσμοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Αυτό που επιδιώκουν οι αστυνομικοί είναι να μην υπάρξει συνάντηση οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων. 

 

Οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα στα Μάλγαρα, με την αστυνομία να στέλνει τα λεωφορεία ανά 25, ώστε να μην παρατηρηθεί μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό.

Τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην ΕΛΑΣ, η οποία έχει «επιστρατεύσει» 5.000 αστυνομικούς προκειμένου να αποτρέψει συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν των δυο ομάδων.

 

Ένταση κατά τη μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ από την Μενάνδρου 

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ξεκίνησε και η μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ από τον σύνδεσμο της οδού Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. 

Με την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι περίπου 200 οπαδοί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη όπου επιβιβάστηκαν σε 10 λεωφορεία του ΟΑΣΑ για να μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ, συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί του ΠΑΟΚ στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ φορούσαν κουκούλες, ενώ κάποιοι σήκωσαν και σημαία της Βουλγαρίας, ενώ υπήρχαν και κάποιοι θερμοκέφαλοι που σύμφωνα με μαρτυρίες πέταξαν από τα παράθυρα μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές. 

Εν τω μεταξύ, οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν από τη Νότια Ελλάδα ξεκίνησαν από τις 16:00 να μετακινούνται προς το ΟΑΚΑ με συνοδεία της αστυνομίας από τα διόδια της Ελευσίνας και θα αποβιβαστούν στα πάρκινγκ Π-12 έως Π-19, προκειμένου στη συνέχεια να μπουν στο γήπεδο.

Βίντεο: .thessnews.gr