X

Europa League: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ διεκδικούν το τρόπαιο

Απόψε ο μεγάλος τελικός. Τα τελευταία νέα των δυο ομάδων και η προϊστορία.

Ant1news

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της σεζόν θα κριθεί απόψε, με τον τελικό ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μαρσέιγ, που θα διεξαχθεί στις 21:45 στο γήπεδο της Λυών.

Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κατακτήσει το τρόπαιο δυο φορές, το 2010 και το 2012 και με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο τους έχουν μεταβληθεί σε μεγάλη δύναμη, καθώς έχουν φτάσει και σε δυο τελικούς Champions League το 2014 και το 2016.

Αμφίβολος για τη σημερινή αναμέτρηση είναι ο Βιτόλο, αλλά οι πάντες στον σύλλογο ασχολούνται με τα σενάρια της μεταγραφής του Γκριεζμάν και το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Τόρες.

Από την άλλη πλευρά η Μαρσέιγ έχει φτάσει δυο φορές στον τελικό, αλλά ποτέ δεν σήκωσαν την κούπα. Η ομάδα της Μασσαλίας έφυγε δυο φορές με σκυμμένο το κεφάλι…γνωρίζοντας την ήττα από την Πάρμα το 1999 στον τελικό του UEFA Cup, ενώ το 2004, ο τελικός κόντρα στη Βαλένθια είχε την ίδια κατάληξη για τη Μαρσέιγ.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της, βρήκε ρυθμό και έφτασε, απρόσμενα για πολλούς, στον τελικό του Europa League.

Ο Κώστας Μήτρογλου ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στη διάθεση του Ρούντι Γκαρσία, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσει βασικός στην αναμέτρηση.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ολλανδός, Μπιόρν Κάιπερς.