X

Παναθηναϊκός: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της “πράσινης” ΠΑΕ, με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ να αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ant1news

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Όπως έγινε γνωστό, η αλλαγή στη μετοχική σύσταση της ΠΑΕ μπαίνει στην τελική της ευθεία, καθώς ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι επίκειται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ την ερχόμενη Πέμπτη.

Αυτό το ποσό θα βάλει στην ΠΑΕ ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να γίνει το “αφεντικό” του συλλόγου.

Οι προσκλήσεις που δόθηκαν είναι δύο. Η πρώτη για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 14:30 και στη συνέχεια η έκτακτη γενική συνέλευση στις 15:00. Θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκ. ευρώ, που είχε προκηρυχθεί στις 8 Μαρτίου.

Στη διαδικασία που θα ακολουθήσει κύριο θέμα θα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία.