X

Ποινή φυλάκισης και βαρύ πρόστιμο στον Κριστιάνο Ρονάλντο για φοροδιαφυγή

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έκανε αποδεκτή την ποινή που του επιβλήθηκε από τις ισπανικές Αρχές.

Ant1news

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέληξε σε συμφωνία με τις ισπανικές Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής, αποδεχόμενος την ποινή που του επιβλήθηκε. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα El Mundo, στον Πορτογάλο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 18,8 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρονάλντο είναι απίθανο να μπει στη φυλακή καθώς, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, ποινή φυλάκισης μικρότερη των δύο ετών σε πρώτο βαθμό, είναι με αναστολή. Ο 33χρονος Πορτογάλος κατηγορείται ότι απέκρυψε έσοδα από την εφορία, ζημιώνοντας το Δημόσιο με 14,7 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο αφορά την ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ισπανία “κομπίνα” με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγουν τη φορολόγηση. Για αντίστοιχες υποθέσεις έχουν τιμωρηθεί ή κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και αρκετοί ακόμη “αστέρες” του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τελικό του Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν.

Πάντως, ο νέος τεχνικός της “βασίλισσας”, Χουλέν Λοπετέγκι, έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή κατά την παρουσίασή του από την Ρεάλ Μαδρίτης.