X

Την πρόκριση στους “16” εξασφάλισε η Γαλλία

Οι “τρικολόρ” δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Περού. “Έγραψε ιστορία” ο Εμπαπέ με το γκολ που πέτυχε.

Ant1news

Με γκολ του Εμπαπέ στο 34΄ η Γαλλία επικράτησε 1-0 του Περού (3ος όμιλος-2η αγωνιστική) στην πόλη Εκατερίνμπουργκ για το Mουντιάλ 2018 της Ρωσίας.

Η Γαλλία, με τη νίκη αυτή, εξασφάλισε την πρόκριση στους “16”, ενώ το Περού αποκλείστηκε. Την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο θα γίνουν οι αγώνες (26/6) Δανία-Γαλλία στη Μόσχα και Αυστραλία-Περού στο Σότσι. Η Αυστραλία έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να ηττηθεί η Δανία από τη Γαλλία και η ίδια να νικήσει το “αδιάφορο” Περού.

Ιστορικό ήταν το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο σταρ των “τρικολόρ” σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στα χρονικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σπρώχνοντας την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Πέδρο Γκαγιέσε. Το ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ένας άλλος Γάλλος, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 20 ετών και 246 ημερών.

 

Επίσης, ο Εμπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ είχε γεννηθεί μετά το 1998, όταν η Γαλλία είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ενώ στο β΄ ημίχρονο οι Περουβιανοί μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με ισοφάριση. Ωστόσο στο 50΄ ο Ακίνο, με εξαιρετικό μακρινό σουτ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών της Γαλλίας. Στο 61΄ σουτ του Καρίγιο έφυγε λίγο άουτ, όπως και στο 68΄ νέο δυνατό μακρινό βολέ του Αντβίνκουλα.

Οι Γάλλοι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 82΄ με τον Ντεμπελέ, το αριστερό συρτό σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά (89΄ Ενζονζί), Γκριεζμάν (80΄ Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (75΄ Ντεμπελέ), Καντέ, Ματουϊντί, Ερναντές.

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Ροντρίγκες (46΄ Σανταμαρία), Τράουκο, Κουέβα (83΄ Ρουιντίας), Γκερέρο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν (46΄ Φαρφάν), Φλόρες, Ακίνο.