X

Νίκη γοήτρου για την Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φθάσει στην ολική ανατροπή και να αποχαιρετήσει με νίκη τη διοργάνωση.

Ant1news

Με γκολ του Σαλέμ Αλ Νταουσαρί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε με νίκη γοήτρου το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε στο Βόλγκογκραντ 2-1 της Αιγύπτου και πήρε την τρίτη θέση του 1ου ομίλου.

Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Σαλάχ, για να ισοφαρίσει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Αλ Φαράζ με πέναλτι. Λίγο νωρίτερα (41΄), ο 45χρονος τερματοφύλακας των “Φαραώ”, Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέκρουσε (με τη βοήθεια του δοκαριού) πέναλτι του Αλ Μουαλάντ. Ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί με σουτ στο 95΄ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Σαουδάραβες και τους χάρισε τη νίκη γοήτρου, αφήνοντας τους “Φαραώ” στο απόλυτο μηδέν.

Το ματς δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία, αφού οι δύο ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί. Παράλληλα, είναι πιθανό να σηματοδοτήσει το πρόωρο “αντίο” του Μο Σαλάχ στην εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο μεγάλος σταρ των “Φαραώ” σκοπεύει να αποσυρθεί από το διεθνές προσκήνιο, μόλις στα 26 του χρόνια.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί).

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί, Αμπντελσαφί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ, Ελνενί, Σαΐντ (45+7΄ λ. τρ. Ουάρντα), Τρεζεγκέ (81΄ Καχράμπα), Μοσέν (64΄ Σόμπι), Σαλάχ.