X

Με σούπερ Καβάνι, η Ουρουγουάη στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αποκλείστηκε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακολούθησε τον Μέσι στο… αεροδρόμιο.

Ant1news

Με “αιχμή του δόρατος” τον Έντισον Καβάνι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, η Ουρουγουάη νίκησε 2-1 την Πορτογαλία και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία.

Σκόρερ της νικήτριας ο Καβάνι στο 7΄ και στο 62΄, ενώ για την Πορτογαλία είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πέπε στο 55΄. Η Ουρουγουάη σημείωσε την 4η συνεχή νίκη της στη διοργάνωση, ενώ η άμυνά της δέχθηκε και το πρώτο τέρμα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, του Φερνάντο Σάντος και το μεγάλο “αστέρι”  της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τύχη ανάλογη με αυτήν που είχε νωρίτερα η εθνική Αργεντινής, του έτερου μεγάλου αστέρα της Primera Division, Λιονέλ Μέσι.

Η Ουρουγουάη ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στον αγώνα, χάρη στους δύο μεγάλους αστέρες της, Σουάρες και Καβάνι. Στο 7ο λεπτό μόλις ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε στην αντεπίθεση την μπάλα στον συμπαίκτη του και επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και τον βρήκε με τη σειρά του μέσα στην περιοχή ακάλυπτο, για να νικήσει με κεφαλιά τον Ρουί Πατρίτσιο.

Η Πορτογαλία πήρε την κατοχή της μπάλας στο διάστημα αυτό, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Λατινοαμερικανών, οι οποίοι με ξαφνικές αντεπιθέσεις απειλούσαν να σκοράρουν και πάλι.

 

Στην επανάληψη οι Ίβηρες κατάφεραν στο 55΄ να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με κεφαλιά του Πέπε, μέσα στην μικρή περιοχή από σέντρα του Γκερέιρο και ισοφάρισαν σε 1-1. Ωστόσο, δεν χάρηκαν για πολύ την ισοφάριση, αφού στο 62΄ ο Καβάνι “χτύπησε” και πάλι. Μετά από μεταβίβαση του Μπεντανκούρ, ο Καβάνι έπιασε το δεξί σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

 

Στο 70΄ η Πορτογαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα μέσα από την περιοχή, ενώ λίγο αργότερα (74΄) ο Καβάνι αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πίεσε για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρει και μοιραία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γκοντίν, Μπεντανκούρ (63΄ Ροντρίγκες), Ναντέζ (81΄ Σάντσες), Σουάρες, Τορέϊρα, Βετσίνο, Λασάλτ, Καβάνι (74΄ Στουάνι), Κάσερες.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούϊ Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέϊρο, Φόντε, Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο (84΄ Μανουέλ Φερναντές), Μπερνάντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρικάρντο, Γκουέντες (74΄ Άντρες Σίλβα), Αντριέν Σίλβα (65΄ Κουαρέσμα).