X

Πρόκριση για την Ρωσία στην “ρουλέτα” των πέναλτι

Οι οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέκλεισαν τους Ισπανούς, έπειτα από μία αναμέτρηση για γερά νεύρα.

Ant1news

Στη διαδικασία των πέναλτι εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία, αφού επιβλήθηκε με 4-3 της Ισπανίας, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. “Μοιραίοι” στάθηκαν για τους “φούριας ρόχας” οι Κόκε και Άσπας, που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ Ακινφέεφ από την “άσπρη βούλα”.

Στη διάρκεια του κανονικού αγώνα, η Ισπανία προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 12ο λεπτό, με αυτογκόλ του Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, υπό την πίεση του Σέρχιο Ράμος. Ήταν το δέκατο αυτογκόλ σε αυτό το Μουντιάλ.

Η “οικοδέσποινα” Ρωσία ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι... Ήταν το 40ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Πικέ στην κεφαλιά του Αρτέμ Τζιούμπα. Μετά την κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο Πικέ, ο Τζιούμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, διαμορφώνοντας το 1-1.

Σε ένα “χλιαρό” και ανούσιο β΄ μέρος, καμία ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70΄ Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67΄ Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104΄ Ροντρίγκο), Κόστα (80΄ Ιάγκο Άσπας).

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεφ (97΄ Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόφ, Γκολόβιν, Ζιρκόφ (46΄ Γκράνατ), Σαμέντοφ (61΄ Τσέρισεφ), Τζιούμπα (65΄ Σμόλοφ).