X

Μουντιάλ 2018: το τρόπαιο στο Λονδίνο “βλέπει” ο Πρίγκιπας Χάρι (βίντεο)

Η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε για το Μουντιάλ, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης εκτός βρετανικών συνόρων, ως νυμφευμένος.

Ant1news

Την αισιοδοξία ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα επιστρέψει στη Βρετανία εξέφρασε ο Πρίγκιπας Χάρι από το Δουβλίνο.

Ο διάδοχος του θρόνου ρωτήθηκε αν «βλέπει» το Κύπελλο να έρχεται στο «σπίτι», λίγες ώρες πριν από το σημερινό αγώνα για τη φάση των ημιτελικών του Μουντιάλ μεταξύ της Αγγλίας και της Κροατίας, κι εκείνος απάντησε: «σίγουρα».

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πραγματοποιούν την πρώτη τους επίσκεψη, ως παντρεμένο ζευγάρι, εκτός συνόρων, στην Ιρλανδία.

Το ζευγάρι αφίχθηκε στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου φορώντας πράσινη γραβάτα και πράσινο φόρεμα, αντίστοιχα, δηλαδή τα εθνικά χρώματα της Ιρλανδίας.

 

Ο Χάρι είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του εκφράζουν την ελπίδα να ξεπεραστούν τα δύσκολα κομμάτια της Ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, επισκέφτηκαν ένα σημαδιακό σημείο, το γήπεδο όπου πριν από εκατό χρόνια ο βρετανικός στρατός άνοιξε πυρ κατά του πλήθους, μέρα που έμεινε στην Ιστορία ως «Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday)» και σημάδεψε τον αγώνα ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα παραμείνει στην Ιρλανδία για δύο μέρες.