X

“Πέταξε” στην κορυφή η ΑΕΚ

H “Ένωση” ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Ant1news

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν η ΑΕΚ, η οποία καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέκτησε πέρυσι. Μετά το “διπλό” στην Ουγγαρία, που την έφερε με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League, η “Ένωση” επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα της Super League και ανέβηκε με το “καλησπέρα” στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Πόνσε (37΄) και Λιβάγια (47΄) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους, που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Βίντι.

Στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, ο Αργεντινός Εζεκιέλ Πόνσε ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο. Βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και άνοιγε διαδρόμους, αλλάζοντας θέσεις με τον Λιβάγια. Έκανε “μαγική” ενέργεια στο 21΄, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 37΄ άνοιξε το σκορ μετά από διαδοχικά λάθη των αμυντικών του ΠΑΣ και ασίστ του Λιβάγια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπακάκης πέρασε από δεξιά τη μπάλα στον Λιβάγια κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

Η συνεργασία Λιβάγια-Πόνσε γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της ΑΕΚ, που είδαν την ομάδα τους να βγάζει αυτοματισμούς στον αγωνιστικό χώρο και να κινδυνεύε ελάχιστα από τον αντίπαλό της.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γκάλο (73΄ Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπακασέτας, Λιβάγια (64΄ Μάνταλος), Πόνσε (68΄ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κακουμπά (65΄ Μυστακίδης), Νικολιάς, Λίλα, Κάστρο (61΄ Τζημόπουλος), Τσικάρσκι, Ξύδας, Γιάκος (46΄ Κριζμάν).