X

Στους ομίλους του Champions League προκρίθηκε η ΑΕΚ

Η “Ένωση” κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στην ουγγρική Βίντι, αποσπώντας ισοπαλία στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Ant1news

Πρόκριση-χρυσάφι στους ομίλους του Champions League πανηγυρίζει η ΑΕΚ, που κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 στην Ουγγαρία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, να εξασφαλίσει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το γκολ της “Ένωσης” πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 48ο λεπτό, ενώ για τους Ούγγρους ισοφάρισε στο 57΄ ο Νεγκό.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αγωνίστηκε από το 81΄ με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Λόπες με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μετά την λήξη του αγώνα επικράτησε ένταση και ο Λιβάγια αποβλήθηκε από τον διαιτητή επειδή κλώτσησε αντίπαλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βίντι έφθασε κοντά στο να προηγηθεί στο σκορ, όταν στο 30΄ ο Λάζοβιτς εκτέλεσε φάουλ υποχρεώνοντας τον Μπάρκα σε μία φανταστική απόκρουση. Με εξαίρεση κάποιες ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα της επανάληψης, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα στο 48΄ και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.

 

Η ουγγρική ομάδα δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα. Από κάθετη πάσα του Φιόλα, ο Νεγκό εκμεταλλεύτηκε κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και βεβιασμένη έξοδο του Μπάρκα και πέτυχε το 1-1.

Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη συνέχεια, η Βίντι δεν κατάφερε να φθάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε θρίλερ για τους φίλους της “Ένωσης”, ειδικά μετά την αποβολή του Λόπες, ο οποίος άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λόπες, Μάνταλος (90΄ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62΄ Πόνσε), Λιβάγια (84΄ Άλεφ).

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (46΄ Πάτκαϊ), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Λάζοβιτς, Μάρκο Σέποβιτς.