X

Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Μπενφίκα

Οι “Αετοί” της Λισαβόνας πήραν με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ant1news

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για τον ΠΑΟΚ το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, καθώς γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα (1-4) από την Μπενφίκα και αποκλείστηκε. Ως εκ τούτου, το ευρωπαϊκό ταξίδι του “Δικεφάλου του Βορρά” θα συνεχιστεί στο Europa League.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς με τον Πρίγιοβιτς (13΄), αλλά οι “Λουζιτανοί” απάντησαν με τρία γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (20΄ Ζαρντέλ, 26΄ πεν. Σάλβιο και 39΄ Πίζι), ενώ στο 49΄ ο Σάλβιο με νέο πέναλτι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Μάτος στο 76΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Τούμπα “πήρε φωτιά” στο 13ο λεπτό όταν ο Μαουρίτσιο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος, μέσα από την μικρή περιοχή, νίκησε με πλασέ τον Βλαχοδήμο, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

 

Όμως, οι Πορτογάλοι αντέδρασαν με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 20΄ ο Ζαρντέλ κέρδισε κεφαλιά σε κόρνερ, από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με δύναμη “κάρφωσε” την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από λανθασμένο γύρισμα του Μάτος και δεύτερο λάθος του Πασχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ανέτρεψε στην εξέλιξη της φάσης τον Σέρβι και το πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός ρέφερι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα στο 26'.

 

Στο 39΄ έπειτα από γρήγορη συνεργασία των επιθετικών της Μπενφίκα, ο Πίζι παραβίασε την ελληνική εστία για τρίτη φορά.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της. Ο Βαρέλα υπέπεσε σε πέναλτι και ο Σάλβιο στο 49΄ διαμόρφωσε το 1-4 για τους “αετούς” της Λισαβόνας.

Ο ΠΑΟΚ είχε πετάξει πια “λευκή πετσέτα” και στο 76΄ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Λέο Μάτος αντίκρισε την δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63΄ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46΄ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76΄ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίζι (76΄ Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες, Σέρβι, Σάλβιο (63΄ Σεμέντο), Σεφέροβιτς (85΄ Ζοάο Φέλιξ).