X

Τον Φεντερίκο Μακέντα απέκτησε ο Παναθηναϊκός

Ο Ιταλός στράικερ προορίζεται για “αιχμή του δόρατος” στην επιθετική γραμμή του “τριφυλλιού”.

Ant1news

Την απόκτηση του Φεντερίκο Μακέντα ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Τριετές συμβόλαιο στους “πράσινους” υπέγραψε ο Ιταλός επιθετικός, πρώην παίκτης της Νοβάρα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας είχε διαρρεύσει ότι ο “εκλεκτός” του Γιώργου Δώνη για τη “γραμμή κρούσης” των “πρασίνων” είχε επιλεγεί και αναμενόταν να γίνει γνωστό το όνομά του.

Τελικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ενεργοποίησαν την προφορική συμφωνία που είχαν εδώ και μέρες με τον 27χρονο στράικερ, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για να ενταχθεί και τυπικά στο δυναμικό της αθηναϊκής ομάδας. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια έως το 2021.

Οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι Δώνης και Νταμπίζας για τον ποδοσφαιριστή ήταν άκρως θετικές, καθώς εκτίμησαν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία για να κάνει το restart στην καριέρα του, ενώ και στη διάρκεια των επαφών που είχαν μαζί του συνειδητοποίησαν ότι επιθυμεί διακαώς να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει φθίνουσα πορεία, γεγονός που προβλημάτισε τους Δώνη και Νταμπίζα, ωστόσο, οι αγώνες που είδαν από την περυσινή του γεμάτη σεζόν στη Serie B, τους έκαναν να βάλουν στην άκρη κάποια πράγματα και προχώρησαν στην ενεργοποίησης της συμφωνίας μαζί του για την κάλυψη της μίας και μοναδικής μεταγραφής άνω των 23 ετών που είχε δικαίωμα ο Παναθηναϊκός.

 

Το προφίλ του Φεντερίκο Μακέντα

Ο Μακέντα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1991 στη Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα εντάχθηκε στην ακαδημία της Λάτσιο αλλά πολύ γρήγορα το ταλέντο του ξεχώρισε και ήταν αδύνατο να παραμείνει στα ιταλικά σύνορα. Στα 16 του χρόνια είχε εντοπιστεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ταχύτατες κινήσεις ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ενέταξε στο ρόστερ των Κόκκινων Διάβολων. Στα 17 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον αγγλικό σύλλογο και ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του. Και τι ντεμπούτο! Αξέχαστο, αφού χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με γκολ στο 90ό λεπτό (Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 3-2)! Στη Γιουνάιτεντ πήρε αρκετά παιχνίδια και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι στο πρόσωπο του Ιταλού, η αγγλική ομάδα είχε βρει μια μόνιμη λύση για την επίθεσή της.

Τον χειμώνα του 2011 δόθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια για να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του. Κατέγραψε 14 συμμετοχές και επέστρεψε μετά από ένα εξάμηνο. Όμως, ήταν πια δύσκολο να βρει θέση στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε ένας δανεισμός ανά σεζόν. ΚΠΡ τη σεζόν 2011-12, Στουτγάρδη τη σεζόν 2012-13, Ντονκάστερ Ρόβερς και Μπίρμιγχαμ τη σεζόν 2013-14.

Το 2014 άλλαξε στέγη μόνιμα. Η Κάρντιφ εξετάζοντας την πολύ καλή σεζόν που είχε προηγηθεί για τον Μακέντα, απέκτησε τον Ιταλό επιθετικό. Εκεί έμεινε 1,5 χρόνο προτού πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός. Το Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από την ιταλική Νοβάρα, ομάδα της Serie B. Από εκεί έμεινε ελεύθερος και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.