X

Βαριές “καμπάνες” σε Λιβάγια και Λόπες

Ποινές σοκ επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA στους δύο παίκτες της ΑΕΚ για τις κόκκινες κάρτες στον αγώνα με την Βίντι…

Ant1news

Τελειώνει πριν καλά-καλά αρχίσει η φάση των ομίλων του Champions League για δύο υπερπολύτιμα στελέχη της ΑΕΚ. Πολύ βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA στους Μάρκο Λιβάγια και  Έλντερ Λόπες που αποβλήθηκαν στη ρεβανς με την Βίντι, στο ΟΑΚΑ.

Αποκλεισμός για τέσσερις αγωνιστικές, ήταν η ετυμηγορία της επιτροπής που σημαίνει ότι ο Κροάτης και ο Πορτογάλος θα λείψουν από την πρεμιέρα εναντίον του Άγιαξ την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, από το πρώτο εντός έδρας ματς με τη Μπενφίκα στις 2 Οκτωβρίου και από τις δύο αναμετρήσεις με τη Μπάγερν (23/10 ΟΑΚΑ, 7/11 Μόναχο). Θα επιστρέψουν στις 27 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει εάν υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» για έφεση, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει προς το παρόν απίθανο.

Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη επειδή χτύπησαν αντίπαλο εκτός φάσης. Ο Λόπες στο 81΄ τον Νεγκό και ο Λιβάγια τον Λάζοβιτς σε επεισόδιο μετά το σφύριγμα της λήξης. Αμφότεροι μπροστά στα μάτια του διαιτητή...

Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα των ομίλων δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος «χρωστάει» ακόμα μία αγωνιστική από την αποβολή του στο πρώτο ματς με τη Βίντι, στη Βουδαπέστη.