X

Τα φώτα στην Τούμπα για το ντέρμπι των “Δικεφάλων”

O ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος. Για το 4x4 ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ant1news

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς έφθασε… Στις 20:30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση που “κουβαλά” την ένταση από τα περυσινά γεγονότα που έκριναν τον τίτλο.

Οι δύο “δικέφαλοι” προέρχονται από ευρωπαϊκές ήττες, με κυρίαρχο στοιχείο την κόπωση που προκύπτει από τις δυνατές αναμετρήσεις κόντρα σε Τσέλσι και Άγιαξ.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αφενός για να διατηρήσει ή και να μεγαλώσει την διαφορά της από τον ΠΑΟΚ και αφετέρου προκειμένου να διατηρήσει το αήττητο και να παραμείνει επικεφαλής στην κατάταξη.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, θέλουν τους τρεις βαθμούς για να προσπεράσουν την ΑΕΚ στην βαθμολογία, διατηρώντας το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, που στερούνται επί της ουσίας λόγω της αφαίρεσης δύο βαθμών από την περυσινή διοργάνωση.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς και το γεγονός ότι “άρχοντας” του αγώνα ορίστηκε ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, συνεχίζοντας την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής για αλλοδαπούς διαιτητές στα σημαντικά ματς.

 

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό και του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο.

Οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη, έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους και να φθάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη, καθώς υποδέχονται τον Λεβαδειακό και όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα, μπορούν να κάνουν το “4x4” απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται ν΄ αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητη στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Ο τρίτος “Ευρωπαίος” της Super League, Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας “λευκή” ισοπαλία με την Μπέτις, φιλοξενείται την Δευτέρα στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το “μενού” της 4ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

  • 16:00 Ξάνθη-ΟΦΗ
  • 19:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
  • 20:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

  • 19:00 Παναιτωλικός-Λαμία
  • 19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός