X

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: το ντέρμπι του… Λαζάρου

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στο παλιό του “σπίτι”. Τα αγωνιστικά πλάνα των προπονητών των δύο ομάδων.

Ant1news

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στην επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στα παλιά του λημέρια – μόνο που αυτήν τη φορά θα τεθεί αντίπαλος της “Ένωσης”.

Οι δύο “μονομάχοι” προέρχονται από “ευρωπαϊκές” ήττες και με σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, δεδομένου ότι αμφότεροι δέχθηκαν από τρία γκολ (σ.σ. η ΑΕΚ από την Μπενφίκα και ο Ολυμπιακός από την Μίλαν). Κατά συνέπεια, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι, είναι η ανασταλτική συμπεριφορά που θα επιδείξουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς, καλούνται να “ανατάξουν” την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τους, προκειμένου ν’ αφήσουν πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και να επικεντρωθούν στον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής. Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι δύο ομάδες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο η ΑΕΚ διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα, καθώς θ’ αγωνισθεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων της.

Οι απουσίες “πονοκεφαλιάζουν” τον Ουζουνίδη, ο οποίος προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Χουλτ αριστερά και Μπακάκη δεξιά στην άμυνα, στόπερ τον Τσιγκρίνσκι με έναν εκ των Λαμπρόπουλου ή Τσόσιτς, στο κέντρο τους Σιμόες και Γαλανόπουλο, δεξιά τον Μπακασέτα, αριστερά τον Γιαννιώτα ή τον Γκάλο και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια.

Στον αντίποδα ο Μαρτίνς αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τον Μεριά με έναν εκ των Σισέ ή Μιράντα στόπερ, τους Ελαμπντελαουί σε ρόλο δεξιού και Τσιμίκα αριστερού μπακ, τον Γκιγέρμε δίπλα στον Καμαρά, την τριπλέτα Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλου και Ποντένσε μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο.

 

Χωρίς αμφιβολία, ο μεγάλος κερδισμένος από αυτόν τον κύκλο των ντέρμπι, είναι ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου, επικράτησαν τόσο της ΑΕΚ (εντός με 2-0), όσο και του Ολυμπιακού (εκτός με 1-0), με αποτέλεσμα όχι μόνον να “σβήσουν” το περυσινό -2, αλλά και να αφήσουν πίσω έναν βαθμό, τους βασικούς συνδιεκδικητές του τίτλου. Και υποδεχόμενοι τον ουραγό και χωρίς βαθμό Απόλλωνα Σμύρνης, είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη, παρά την 3η αλλαγή προπονητή στην “ελαφρά ταξιαρχία”, με τον Γιάννη Ματζουράκη να αναλαμβάνει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Ο Ατρόμητος θα παραμείνει επικεφαλής -μαζί με τον ΠΑΟΚ- εφόσον νικήσει στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Λαμία-ΟΦΗ και Ξάνθη-ΑΕΛ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

  • Πανιώνιος-Άρης: 1-0
  • Παναιτωλικός-Λεβαδειακός: 2-1
  • Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός: 1-1

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

  • 16:00 Λαμία-ΟΦΗ
  • 18:15 ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
  • 19:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
  • 20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

19:00 Ξάνθη-ΑΕΛ