X

“Ένωσε” το Βελιγράδι, πριν “φύγει” από τη ζωή, 4χρονος οπαδός της Παρτιζάν (βίντεο)

Ο άτυχος Ντούσαν Τοντόροβιτς κατόρθωσε το... "ακατόρθωτο" πριν νικηθεί από τον καρκίνο...

Ant1news

Συγκινεί η ιστορία του τετράχρονου οπαδού της Παρτιζάν, Ντούσαν Τοντόροβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ωστόσο, πριν νικηθεί, ο μικρός Ντούσαν συνέδεσε το όνομά του με κάτι πολύ μεγάλο.

Tόσο το πλατύ του χαμόγελό όσο και το συμπορευόμενο από παιδική αθωότητα ανεξίτηλο πείσμα του, έκαναν τους οπαδούς της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα να κηρύξουν εκεχειρία, αφήνοντας στην άκρη μία αέναη «βεντέτα». 

Οι “αιμοδιψείς” οπαδοί των δύο συλλόγων ξέχασαν το αμοιβαίο μίσος τους και έσπευσαν σύσσωμοι να συγκεντρώσουν χρήματα για τη θεραπεία του.

Στο πλευρό του Ντούσαν στάθηκε και ο Σέρβος “αστέρας” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Μάτιτς, ο οποίος, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση του αγοριού, έσπευσε να συμβάλλει οικονομικά για τη μεταφορά και τη νοσηλεία του στη Βαρκελώνη προσφέροντας 70.000 ευρώ.

Ο τετράχρονος Ντούσαν Τοντόροβιτς, όμως, δεν τα κατάφερε, με την είδηση του χαμού του να “κόβει τα πόδια” και του Νεμάνια Μίλετιτις. Ο λόγος για τον αγαπημένο άσο του τετράχρονου, τον οποίο είχε ζητήσει να δει στο νοσοκομείο.

Έκτοτε, σφυρηλατήθηκε μια ισχυρή φιλία ανάμεσα στον Ντούσαν και τον 27χρονο άσο της Παρτιζάν, που τον τίμησε αφιερώνοντας ένα γκολ του στον μικρό οπαδό.

Η κηδεία του άτυχου μικρού έγινε στις 6 Οκτωβρίου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» και τον ύμνο της λατρεμένης του ομάδας να τον συνοδεύει κατά το ύστατο αντίο.

Πλέον, ο μικρός Ντούσαν θα μπορεί να παρακολουθεί το είδωλό του από ψηλά, αλλά πρωτίστως, θα χαμογελάει για το σπουδαίο επίτευγμά του: Το γεγονός πως ένωσε το Βελιγράδι, μία πόλη που τίποτα δεν έδειχνε ικανό να την απαγκιστρώσει, έστω και προσωρινά, από τα οπαδικά πάθη της.