X

Nations League: “Μονόδρομος” η νίκη με την Ουγγαρία για την Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα στη Βουδαπέστη. Προπονήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος.

Ant1news

Η νίκη στον αποψινό αγώνα με την Ουγγαρία (21:45) είναι “μονόδρομος” για την εθνική μας ομάδα. Εφόσον, βέβαια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιθυμεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στο 2ο όμιλο της League C στο Nations League, προκειμένου αφενός να προαχθεί στη League B και αφετέρου να συνεχίσει στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα τελικά του EURO 2020, μέσω της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Το πάθημα της Βουδαπέστης στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, όταν παρά τις ευκαιρίες που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 1-2 από τους Μαγυάρους στη Groupama Arena, έγινε μάθημα… Τουλάχιστον αυτό διατείνονται ο Μίκαελ Σκίμπε και οι διεθνείς, που τότε είχαν παρακολουθήσει σχεδόν “απαθείς” τον Κλάινσχαϊλερ να σουτάρει με κάθε άνεση εκτός περιοχής και να γράφει την ιστορία αυτού του αγώνα.

Ο Γερμανός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση, προσήλωση στην τακτική, πίεση από ψηλά και αποτελεσματικότητα, καθώς φάσεις βγαίνουν αλλά δεν μετουσιώνονται σε γκολ. Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα, η εθνική μας ομάδα (όπως και η Ουγγαρία) βρίσκεται στο κατόπι της Φινλανδίας, που μετρά δύο νίκες και την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 15 Οκτωβρίου.

Προπονήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα με την Ουγγαρία, χωρίς νέα προβλήματα και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να συμμετέχει στην προπόνηση. Είναι πλέον στην κρίση του ομοσπονδιακού προπονητή αν θα συμπεριλάβει τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού στην αποστολή.

 

Κάτω από την εστία θα είναι ο Μπάρκας, δεξιά και αριστερά στην άμυνα Μπακάκης και Γιαννούλης αντίστοιχα, ενώ στα στόπερ παραμένουν αμετακίνητοι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.

Ο Ζέκα επιστρέφει στη μεσαία γραμμή για να δώσει χιλιόμετρα και πίεση στον αντίπαλο, ενώ η άλλη θέση στα αμυντικά χαφ διεκδικείται από Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου, πίσω του ο Φορτούνης και στις πτέρυγες οι Μπακασέτας και Πέλκας.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, με βοηθούς τους Ράφαελ Φόλτιν, Μάρκο Αχμίλερ, επιπρόσθετους τους Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Πάτρικ Ίτριχ και τέταρτος διαιτητής ο Κρίστιαν Γκίτελμαν.