X

Σε βασιλικά χέρια περνά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Πρόταση “μαμούθ” από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά των “κόκκινων διαβόλων”.

Ant1news

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας εξετάζει το ενδεχόμενο της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέχει σήμερα η οικογένεια Γκλέιζερ από τις ΗΠΑ.

Δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων “The Sun” και “Daily Star” βεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον είναι γνήσιο και ότι ένας πρώτος γύρος συνομιλιών μπορεί να αρχίσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, όταν ο Άβραμ Γκλέιζερ θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία για μια επενδυτική διάσκεψη.

Για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτιμάται πως θα χρειαστεί μια πρόταση ύψους 4,5 δισ. ευρώ, ποσό που δεν προβληματίζει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας η περιουσία ανέρχεται σχεδόν σε ένα τρισεκ. ευρώ.

Η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 900 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας οφείλεται εν μέρει στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει οι …γείτονές τους στο ποδόσφαιρο, όπως η περίπτωση του σεΐχη Μανσούρ από το Άμπου Ντάμπι που αγόρασε τη Μάντσεστερ Σίτι και του επενδυτικού fund από το Κατάρ που ανέλαβε τα ηνία της Παρί Σεν Ζερμέν.