X

Ριβάλντο και Τζιοβάνι στηρίζουν τον ακροδεξιό υποψήφιο για την Προεδρία της Βραζιλίας

Αντιδράσεις για τα μηνύματα των παλαίμαχων Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, που μεγαλούργησαν και στα ελληνικά γήπεδα.

Ant1news

Αστέρια του ποδοσφαίρου, που στην Βραζιλία λατρεύονται σαν Θεοί, επιστρατεύει ο ακροδεξιός υποψήφιος για την Προεδρία της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, προκειμένου να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του εν όψει του δεύτερου γύρω των εκλογών, στις 28 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των ονομάτων που ξεχωρίζουν είναι και αυτά των Ριβάλντο και Ζιοβάνι, οι οποίοι μεγαλούργησαν και στα ελληνικά γήπεδα – ήρθαν στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ ο πρώτος φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Τζιοβάνι ανήρτησε μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μήνυμα που έγραφε: «Για τις αξίες της οικογένειας και της ηθικής και για την προσπάθεια για ένα καλύτερο έθνος. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε με τον Μπολσονάρο».

Ενοχλημένη η Μπαρτσελόνα

Προβληματισμό εκφράζουν στελέχη της διοίκησης της Μπαρτσελόνα για την ακροδεξιά ρητορική που υιοθετούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Sport”.

Αφορμή για το δημοσίευμα αποτέλεσε η δημόσια στήριξη στον ακροδεξιό υποψήφιο Μπολσονάρο ένας άλλος πρώην άσος των “μπλαουγκράνα”, ο Ροναλντίνιο.

 

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος Ερνστ Φολς, ο σύλλογος της Βαρκελώνης ναι μεν σέβεται τις πολιτικές απόψεις όλων, ωστόσο κρατάει αποστάσεις από την προεκλογική ρητορική του Μπολσονάρο, η οποία περιελάμβανε υποσχέσεις ακόμη και για βομβαρδισμό παραγκουπόλεων, εάν οι παράνομοι δεν παραδίδονται στις Αρχές.

Πέραν των Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και Τζιοβάνι, στο πλευρό του πρώην στρατιωτικού που διεκδικεί την Προεδρία της Βραζιλίας, έχουν ταχθεί και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κακά, Λούκας Μόουρα, Καφού και Φελίπε Μέλο.