X

“Ναυάγησε” η Εθνική ομάδα στο Τάμπερε

Ηττήθηκε από τη Φινλανδία και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League.

Ant1news

Τραγική εμφάνιση από την Εθνική μας στον «τελικό» με τη Φινλανδία και δίκαιη ήττα 2-0. Ασύνδετο, φλύαρο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι το σύνολο του Σκίμπε

Η Εθνική μας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Σκανδιναβούς, στο πρώτο ημίχρονο,  καθώς οι όποιες υποψίες ευκαιριών δημιούργησαν δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βασίλη Μπάρκα. Ούτε η ελληνική ομάδα, πάντως, έφτασε με αξιώσεις κοντά στο γκολ με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπακασέτα. Κάπως έτσι, ου δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Σκίμπε καθώς οι Φινλανδοί εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ελληνικής άμυνας ανοιξαν το σκορ με τον  Σόιρι .

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν  τον ρυθμό της αναμέτρησης αλλά άλλοτε το δοκάρι και άλλοτε ο Μπάρκας κράτησαν όρθια την Ελλάδα που όμως δίχως έμπνευση στην επίθεση δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει την Φινλανδία να καρδιοχτυπήσει.

Τελικώς το κερασάκι στην τούρτα της νίκης των Φινλανδών ήρθε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με τον Καμαρά να κάνει το 2-0 και να καθιστά τους γηπεδούχους το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Οι συνθέσεις:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χράντετσκι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σοΐρι (86΄ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Λουντ, Τουόμινεν (90΄+1 Καριαλάινεν), Ραϊτάλα, Πούκι (12΄ Σκραμπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Μπακασέτας (55΄ Χριστοδουλόπουλος), Τζιόλης, Πέλκας (73΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος (46΄ Τζαβέλλας), Τσιμίκας.