X

Εμφατική η πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδας

Πρόσωπο του αγώνα ο Αραβίδης, ο οποίος βρήκε δίχτυα μετά από ενάμιση χρόνο, αλλά όταν ξεκίνησε να σκοράρει, ξέχασε… να σταματήσει. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα.

Ant1news

Βρήκε δίχτυα -σημειώνοντας μάλιστα χατ τρικ- μετά από... 18 μήνες και ο ΟΦΗ έφτασε στην πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο λόγος για τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος σκόραρε τρις, στο 3ο λεπτό με πέναλτι, στο 30ο με κεφαλιά και στο 86ο πάλι με πέναλτι, χαρίζοντας στους Κρήτες τη νίκη με 3-0 επί της Νίκη Βόλου στο Γεντί Κουλέ.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου χρειάστηκε τρία λεπτά για να βρεθεί στη θέση του οδηγού στο σκορ. Από το πέναλτι που κέρδισε ο Ντίνας στην ανατροπή του από τον Ντινιωτάκη, ο Αραβίδης που κλήθηκε να το εκτελέσει, άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ (1-0). Ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι γηπεδούχοι... κλείδωσαν τη νίκη, με την εξαιρετική κεφαλιά του Αραβίδη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Αραβίδης στο 86ο λεπτό, με νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Νοικοκυράκης από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Ντινιωτάκη.

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (89` Καλαϊτζάκης), Αραβίδης, Κομεσίδης (58` Μιχόγεβιτς), Κοιλιάρας (77` Νοικοκυράκης), Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Παπάζογλου, Ισμαήλ, Μπολάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κούτσης): Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Δωματάς (74` Ιορδανίδης), Ντινιωτάκης, Τσεμπερίδης, Μέτσε (66` Ταβάρες), Μακένγκο, Ρόβας, Βουκομάνοβιτς (58` Τζιώρας).

 

«Ξέσπασαν» ΑΕΛ και Λεβαδειακός στο Κύπελλο Ελλάδας

Οι Θεσσαλοί συνέτριψαν με 4-1 τον Ηρόδοτο, ενώ με 4-0 ξεπέρασαν και οι Βοιωτοί το εμπόδιο του Άρη Αβάτου. Ήταν οι πρώτες νίκες στη διοργάνωση για τις ομάδες της Super League, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου και 5ου ομίλου αντίστοιχα κι ως εκ τούτου διατήρησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Λεβαδειακός, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Super League με μία μόλις νίκη μετά από 8 ματς και 7 ήττες έφτασαν στην άνετη επικράτηση χάρις στα γκολ των Στανόγεβιτς (27΄), Ιωαννίδη (77΄) Λιάγκα (83΄) και Μητρόπουλου (88΄). Ο Στανόγεβιτς είχε και δοκάρι στο 16΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Χωρίς βαθμό παραμένει στη διοργάνωση ο Άρης Αβάτου.

Πολύ εύκολο απόγευμα είχε και η ΑΕΛ απέναντι στην κρητική ομάδα. Τα γκολ των Θεσσαλών πέτυχαν οι Νούνιτς (22΄, 68΄), Μπαργκάν (56΄, 62΄).

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 79' με τον Μασάδο, ο οποίος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

 

Άντεξε στη Λαμία ο Βόλος

Αήττητος έφυγε από τη Λαμία ο Βόλος, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου και αύξησε τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε στο 14΄ με τον Καραμάνο, που έκλεψε τη μπάλα από τον Ρούσσο, προχώρησε και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε ωραία με το δεξί ανοίγοντας το σκορ. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι Βολιώτες ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ρούσσου, ύστερα από φάουλ του Λούκας Γκαρσία.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα του γκρουπ η Λαμία είχε χάσει (1-2) από την ΑΕΚ, ενώ το θεσσαλικό συγκρότημα είχε συντρίψει το «συντοπίτη» Απόλλωνα Λάρισας με 5-1.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο (46΄ Καρυπίδης), Αναστασιάδης, Βάντερσον, Οσμάν, Άντρονικ, Τσούκαλος (73΄ Κωστίκας), Μαστούρ (60΄ Καραγκούνης), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

ΒΟΛΟΣ: Καραγκιολίδης, Ρούσσος, Καρίκι (65΄ Δόρης), Δημόπουλος (86΄ Κότο), Ν΄Γκουέμ, Καμπαγιέρο, Ηλιόπουλος, Γκαρσία, Ουνγιαλίδης, Πίσπας (54΄ Φράγκος), Μάντζης.