X

Champions League: Αυτές είναι οι πόλεις που διεκδικούν τον τελικό του 2021

Δύο είναι οι πόλεις που παίζουν «δυνατά» για να φιλοξενήσουν τον τελικό του Champions League, ενώ μεγαλύτερη «ζήτηση» έχουν το Supercup και ο τελικός του Europa League.

Ant1news

Την αίγλη της φιλοξενίας του τελικού Champions League της σεζόν 2020-2021 φαίνεται πως θέλουν να βιώσουν Μόναχο και Αγία Πετρούπολη, μιας και, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, αμφότερες κατέθεσαν υποψηφιότητα στην UEFA.

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας προτείνει την έδρα της Μπάγερν Μονάχου, “Alianz Arena”, η ρωσική πόλη, αντιπαραθέτει το «σπίτι» της Ζενίτ, “Saint Petersburg Stadium”, και το μόνο που μένει να διαλευκανθεί είναι ποια θα καταλογιστεί «οικοδέσποινα» της τελευταίας πράξης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, είναι γνωστό πως ο τελικός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2018-19) θα διεξαχθεί στο “Wanda Metropolitano” (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ την ευθύνη της φιλοξενίας του τελικού της ερχόμενης σεζόν (2019-2020) έχει επωμιστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

Τρεις οι «μνηστήρες» για τον τελικό του Europa League, τέσσερις για το Supercup

Όσον αφορά την τελευταία «πίστα» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, για τη σεζόν 2020-2021, οι «μνηστήρες» είναι τρεις.

Ο λόγος για τη Σεβίλλη, που αμφιταλαντεύεται μεταξύ του γηπέδου “Ramon Sanchez Pizjuan” και “Benito Villaramin”, τη Βιέννη με την έδρα της Αούστρια, “Ernst Happel Stadion”, καθώς και την Τιφλίδα με την “Boris Paichadze Dinamo Arena” (κοινή έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας και Εθνικής Γεωργίας).

«Μήλο της έριδος» αποτελεί και το ευρωπαϊκό Supercup της ίδιας σεζόν, όπου υποψηφιότητα θέτουν το Μινσκ με το “Dinamo Stadium”, το Ελσίνκι με το Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, το Μπέλφαστ με το “Windsor Park” (έδρα της Λίνφιλντ και της Εθνικής της Βορείου Ιρλανδίας) και το Χάρκοβο με το “OSK Metalist” (έδρα του ομώνυμου συλλόγου και της Σαχτάρ).

Η γνωστοποίηση των πόλεων και των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς των αντίστοιχων διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019.