X

Ο Ερντογάν ζητά από την Ελλάδα την έκδοση πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή

Γιατί τον κατηγορούν οι τουρκικές αρχές. Αντιμέτωπος με φυλάκιση 15 ετών είναι ο παίκτης.

Ant1news

Προπονητής πλέον, ο πρώην ποδοσφαιριστής - και διεθνής με την Τουρκία - Αρίφ Ερντέμ, έχει μπλεξίματα με τις τουρκικές Αρχές, στα οποία ...μπλέκεται και η Ελλάδα.

Τουρκικό δικαστήριο φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών, κατηγορούμενος για ένταξη στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Για τον Ερντέμ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον Ιούλιο του 2016 και οι τουρκικές Αρχές, όπως γράφει το militaire.gr, θεωρούν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου διάφυγε λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία το καθεστώς Ερντογάν «χρεώνει» στον Γκιουλέν. Ο Ερντέμ διέφυγε και οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Ο ίδιος αρνείται ότι «είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου».

Ο Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι κέρδισε το Κύπελλο UEFA το 2000.