X

Μπόκα – Ρίβερ: Ραδιοφωνική μετάδοση κατάλληλη για καρδιοπαθείς (βίντεο)

Ραδιοφωνικός σταθμός στην Αργεντινή αποφάσισε να χαμηλώσει τα.. ντεσιμπέλ στην μετάδοση του ντέρμπι για τις ανάγκες των καρδιοπαθών.

Ant1news

Ένας από τους βασικότερους λόγους που έχουν… ανακηρύξει το ποδόσφαιρο σε «βασιλιά των σπορ» είναι η δύναμη του να δημιουργεί σπάνιες συγκινήσεις. Πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μεγάλων αναμετρήσεων, όπως ήταν το «ραντεβού» της Μπόκα Τζούνιορς με τη Ρίβερ Πλέιτ, ένας αγώνας που έληξε 2-2.

Βέβαια, υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που, για ιατρικούς λόγους, δεν μπορεί να αντέξει τις εναλλαγές συναισθημάτων που διαδραματίζονται στο ντέρμπι της «Χώρας του Τανγκό». Ειδικά όταν αυτές ενισχύονται από τις παθιασμένες περιγραφές των σχολιαστών.

Η ευαισθησία της συγκεκριμένης μερίδας φιλάθλων δεν πέρασε απαρατήρητη από τον αργεντίνικο ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Colonia”, ο οποίος προσάρμοσε τη μετάδοσή του στις ανάγκες των καρδιοπαθών.

Αυτό το πέτυχε συνοδεύοντας την περιγραφή του αγώνα με ένα «μουσικό χαλί» με χαλαρή μελωδία, ενώ οι σπίκερς χρειάστηκε να χαμηλώσουν την ένταση της φωνής τους. Ανάμεσα σ’ όλα αυτά, καρδιολόγοι παρείχαν συμβουλές με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: