X

Νίκη στο… ρελαντί για την ΑΕΚ

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η Ένωση “καθάρισε” την Λαμία στο ΟΑΚΑ...

Ant1news

 Σε… λάτιν ρυθμούς εκμεταλλεύθηκε η ΑΕΚ τα λάθη των αμυντικών της Λαμίας και έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Σκόρερ ο Πόνσε στο 13΄ και ο Αναστασιάδης με αυτογκόλ στο 47΄, για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που παραμένει στην 4η θέση τη κατάταξης με 23 βαθμούς. 

Το σκορ διαμορφώθηκε εν πολλοίς από επίδειξη... ανωριμότητας των ποδοσφαιριστών του Χάβου. Στο 13΄ ο Ασίγμπα χωρίς πίεση, πάσαρε στον... Μάνταλο ο οποίος έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Πόνσε με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0, με το 7ο γκολ του στη Super League. Στο 47΄ ο Σαράνοφ απομάκρυνε εντελώς άτσαλα τη μπάλα σε μία εύκολη φάση, την οποία εκμεταλλεύτηκε ξανά ο Μάνταλος. Ο αρχηγός πέρασε τη μπάλα παράλληλα στην περιοχή κι εκεί ο Αναστασιάδης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν ήταν κακή. Κατά διαστήματα, μάλιστα, θύμισε το σύνολο που παρουσίασε στην αρχή της σεζόν ο Ουζουνίδης, με γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και απόλυτη πρωτοβουλία, με την κατοχή της μπάλας να αγγίζει το 70%. Αιχμή του δόρατος ο Εσε Πόνσε σε μια από τις λίγες ημέρες στην καριέρα ενός επιθετικού που θα μπορούσε να έχει σπάσει τα... κοντέρ. Όμως, πότε ο Σαράνοφ (εκπληκτικές αποκρούσεις στο 37΄, το 81΄ και το 88΄), πότε το δοκάρι (58΄) του στέρησαν τουλάχιστον δύο περισσότερα γκολ. Το ματς ολοκληρώθηκε με υπέροχο μακρινό σουτ του Αλμπάνη με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Ηταν η 13η φορά στη φετινή σεζόν που το δοκάρι στερεί ένα «κιτρινόμαυρο» γκολ. 

Ο Μπογέ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος με αντίπαλο τον Βασιλαντωνόπουλο, ο Μάνταλος έκανε «γεμάτο» παιχνίδι αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό. Ετσι η ΑΕΚ έκλεισε νικηφόρα ένα ζευγάρι εντός έδρας αγώνων (Ξάνθη, Λαμία) από το οποίο είχε πολλά να χάσει και ελάχιστα να κερδίσει.  

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83΄ Τσόσιτς), Άλεφ (56΄ λ.τρ. Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (72΄ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε 

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας (18΄ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα (73΄ Παπαργυρίου), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54΄ λ.τρ. Ρόμανιτς).