X

Δεν πέρασε από τα “Πηγάδια” ο Ολυμπιακός

Δύο βαθμούς… άφησαν οι “ερυθρόλευκοι” στην έδρα της Ξάνθης.

Ant1news

Στο πιο... νευρικό ματς της 13ης αγωνιστικής, Ξάνθη και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Το ματς στα Πηγάδια, εκτός από τα δύο γκολ είχε ισάριθμα δοκάρια, μία αποβολή, δύο τραυματισμούς αλλά και εξάλεπτη διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η τάση στους πυλώνες φωτισμού. Η Ξάνθη, η οποία βρήκε δίχτυα μετά από... 344 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 54` με τον Σαρπόνγκ κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Βούκοβιτς. Ο Σέρβος φρόντισε να φέρει το ματς στα ίσα, με κεφαλιά εξ επαφής στο 76`. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 78` όταν ο Ποντένσε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο 13` με τον Γκιλιέρμε και στο 40` με τον Ποντένσε.  

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αλλά του έλλειψε το γκολ. Πίεσε κι έκανε μεγάλη φάση μόλις στο 13'  ση με πολύ καλό σουτ Γκιγιέρμε που βρήκε και στο δοκάρι.

Στο 33' ο Σισέ είχε μία διπλή φάση για γκολ και ενώ ζήτησε χέρι - πέναλτι στην συνέχεια ο Ολυμπιακός. Στο 37' ο Σα είχε μία μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Γέντρισεκ. Στο 39' έγινε μία τρομερή χαμένη φάση με δοκάρι του Ποντένσε που 'έσκαψε' την μπάλα πάνω από τον κίπερ της Ξάνθης. Η κάθετη του έγινε από τον Γκιγιέρμε. Προτού κλείσει το α' μέρος στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε σε δύο περιπτώσεις ακόμα πέναλτι για μαρκαρίσματα πάνω σε Σισέ και Τοροσίδη.

 

Στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης η Ξάνθη σκόραρε από ένα λάθος του Βούκοβιτς. Ο Σαρπόνγκ έκανε το σουτ - γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Σέρβο στόπερ και άλλαξε πορεία για να ξεγελάσει τον Σα και να μπει γκολ. Έτσι από το κεφάλι του Βούκοβιτς μπήκε γκολ. Το τέρμα πιστώθηκε στον Σαρπόνγκ αλλά το λάθος ήταν του Σέρβου. Η αντίδραση του Μαρτίνς ήταν να βάλει τον Μάνο στο ματς και να γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2.

Οι προβολείς του γηπέδου της Ξάνθης είχαν πρόβλημα με αποτέλεσμα να πέσει η τάση και να υπάρξει προσωρινή διακοπή στον αγώνα. Στο 76ο λεπτό μετά από γύρισμα του Φορτούνη και λανθασμένο διώξιμο της άμυνας η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Βούκοβιτς που έκανε το 1-1. Στο 79ο λεπτό ο Ποντένσε είδε 2η κίτρινη για φάουλ στον Κάστρο και αποβλήθηκε. Στις καθυστερήσεις ο Σα έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση στο φάουλ του Κοβάτσεβιτς. Εν τέλει ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Οκάν, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά (52' Ντουρίτσκοβιτς), Σαρπόνγκ (57' Κάστρο), Καντά, Μπρίτο (90+ Μελιόπουλος) και Γέντρισεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (59' Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (90' Νάτχο), Ομάρ, Φορτούνης, Ναουέλ (30' λ.τρ. Ποντένσε) και Γκερέρο.