X

ΠΑΟΚ: Θέλει νίκη και… χείρα βοηθείας από την Τσέλσι

Δεν κρατά την τύχη στα χέρια του ο “Δικέφαλος του Βορρά” όσον αφορά την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Ant1news

Την πρόκριση στους “32” του Europa League διεκδικεί απόψε (19:55) στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, παίζοντας το “τελευταίο χαρτί” του απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από την Λευκορωσία.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” θέλει την πρόκριση και όχι απλά μια νίκη, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα με δυο προϋποθέσεις: τη δική του νίκη, σε συνδυασμό με τη νίκη της Τσέλσι στη Βουδαπέστη επί της Βίντι.

Για τον ΠΑΟΚ των αρνητικών αποτελεσμάτων στην έδρα του, στα τελευταία παιχνίδια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά τώρα ξέρει πως απέναντί του δεν θα έχει μια αμύητη ομάδα, που παρομοίως έρχεται για να παίξει κι αυτή το “τελευταίο χαρτί” της.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, με το αβαντάζ της εξαιρετικής πορείας στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχει το πλεονέκτημα της καλής ψυχολογίας των παικτών του και ένα άρτιο σύνολο από το οποίο θα επιλέξει τους αρχικούς ένδεκα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και με βάση το σύστημα που εφαρμόζει ο ίδιος, το 4-3-3, θα ξεκινήσουν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός, Πρίγιοβιτς και Ουάρντα. Μοναδικός απών είναι ο Χατσερίντι, λόγω τιμωρίας.

 

Η ΜΠΑΤΕ δεν έχει να χάσει τίποτα, αντίθετα μπορεί να κερδίσει αυτή το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στους “32” ωστόσο και η δική της αποστολή είναι δύσκολη σε μια θερμή έδρα σαν της Τούμπας.

Ο τεχνικός της Αλεξέι Μπάγκα, επέλεξε να φέρει την ομάδα του στην Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο, για να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η προετοιμασία της στις καλές κλιματολογικές συνθήκες της πόλης και να δει παράλληλα την αγωνιστική εικόνα του αντιπάλου του, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα.

Ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ θα παίξει παρομοίως με 4-3-3 και η πιθανή αρχική σύνθεση της ομάδας του είναι: Σερμπίτσκι, Ρίος, Βολκόφ, Πολιάκοφ, Φιλίποβιτς, Μπάχα, Ντραγκούν, Ίβανιτς, Χλεμπ, Σίγκνεβιτς, Στάσεβιτς.