X

“Λύτρωση” για τον Άρη στις καθυστερήσεις

Η μαχητική Λαμία κρατούσε μέχρι το τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Ματίγια είχε διαφορετική άποψη.

Ant1news

Με γκολ του Ματίγια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άρης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Λαμίας, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Το “χρυσό” γκολ που πέτυχε ο Ματίγια, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Άρης ξεκίνησε επιθετικά, αλλά στο 8ο λεπτό ατύχησε, καθώς έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγα λεπτά αργότερα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους στην αμυντική γραμμή της Λαμίας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Άρης ενέτεινε τις προσπάθειες του, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του στο 64΄ όταν αναγκάστηκε - με υπερπροσπάθεια - να διώξει έναν μεγάλο κίνδυνο για την εστία του, σε σουτ του Μπερτόλιο. Ο ίδιος παίκτης, επτά λεπτά αργότερα, έχασε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία, όταν με προβολή από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άρης έχασε την πιο καλή ευκαιρία του στο 79΄, όταν ο Ντιγκινί γύρισε από πλάγια την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, αλλά ο Χαμζά Γιουνές δεν σημάδεψε σωστά και έχασε την ευκαιρία για το γκολ.

Το τέρμα της “λύτρωσης” για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματίγια ξεγέλασε τον γκολκίπερ Σαράνοβ, που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και, όταν η μπάλα έσκασε δίπλα του στο χορτάρι, ήταν αργά για να την απομακρύνει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Γκάμα (13΄ Μενέντεθ - 85΄ Παυλίδης), Γκαρσία, Μαρτίνες (63΄ Γιουνές), Ντιγκινί.

Λαμία: Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (89΄ Σκόνδρας), Καραμάνος (85΄ Ασίγκμπα), Τόμας (63΄ Επστάϊν), Δημούτσος, Βάντερσον.