X

“Πέταγε φωτιές” η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο

Με εντυπωσιακό τρόπο “καθάρισε” από νωρίς το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Ant1news

Πιάνοντας καταπληκτική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πέρασε εμφατικά από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, συντρίβοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και μείωσε τη διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο στους δύο βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μάνταλος, το 0-2 έγινε στο 20΄ με αυτογκόλ του Μιχαήλ, για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα του Πόνσε με κεφαλιές, στο 45΄ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Η νίκη ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Αποστολόπουλος ανέτρεψε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, ανοίγοντας το σκορ στο 5΄. Ακολούθησαν δύο δοκάρια, σε αριστοτεχνικό πλασέ του Λιβάγια (17’) και κεραυνό του Μπακασέτα (19΄) πριν πραγματοποιηθεί το 0-2 με αυτογκόλ του Μιχαήλ που προσπάθησε να παρέμβει σε σέντρα του Γκάλο στο 21΄.

Στο τέλος του ημιχρόνου ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ της “Ένωσης”, Εζέκιελ Πόνσε. Στο 45΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Γκάλο και δύο λεπτά αργότερα, ξανά με το κεφάλι, μετά από μεταβίβαση του Λιβάγια, ο Αργεντινός διαμόρφωσε το 0-4 και έφτασε τα 9 γκολ στη Super League, δύο λιγότερο από τον επικεφαλής του πίνακα των σκόρερ, Ευθύμη Κουλούρη.

 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΣ προς τους παίκτες των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός να πέσει, παρόλα αυτά ο Χουλτ έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Βελλίδη (49΄). Ήταν σαν να είχαν “μαγνήτη” τα δοκάρια στους “Ζωσιμάδες” αφού εκεί προσέκρουσε και το σουτ του Νικολιά στο 63΄ όταν ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της… τιμής.

Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις έχασαν πέναλτι, καθώς ο Μπάρκας νίκησε από τα 11 βήματα τον Αθανασιάδη.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού αποτέλεσε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ντεμπουτάρει ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά και μια-δυο ενέργειές του ήταν αρκετές για να φανεί πόσο σημαντική προσθήκη αποτελεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83΄ Ξύδας), Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80΄ Μπογέ).