X

Διασυρμοί Ρόμα και Γιουβέντους στο Κύπελλο Ιταλίας

Η Φιορεντίνα φιλοδώρησε με 7 γκολ την ομάδα του Κώστα Μανωλά, ενώ η κάτοχος του τροπαίου, Γιουβέντους, αποκλείστηκε από την Αταλάντα.

Ant1news

Απίθανα πράγματα έγιναν την Τετάρτη στους δύο αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας, αφού η Αταλάντα απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου την τελευταία τετραετία, Γιουβέντους, ενώ η Φιορεντίνα “ρεζίλεψε” τη Ρόμα με… 7-1!

Τα πάντα στο Μπέργκαμο έγιναν σε ένα δίλεπτο, με τον Καστάν να ανοίγει το σκορ στο 37΄ και τον Ζαπάτα να διπλασιάζει στο 39΄, απέναντι στους σαστισμένους “μπιανκονέρι”, που έπαιζαν με πλήρη σύνθεση.

Τη “χαριστική βολή” στους πρωταθλητές έδωσε ο Ζαπάτα, με τον Κολομβιανό επιθετικό να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 86΄… προσγειώνοντας ανώμαλα τους παίκτες του Μαξ Αλέγκρι, που έχουν μεγαλεπήβολους στόχους, αλλά έχασαν ήδη τον ένα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Ρόμα γνώριζε το διασυρμό στην Τοσκάνη από τη Φιορεντίνα. Οι “βιόλα” υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε μια από τις βαρύτερες και κατ’ επέκταση πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας τους, που θα βαρύνει την καριέρα και του Κώστα Μανωλά, αφού ο Έλληνας διεθνής αμυντικός ήταν βασικός.

Το “Αρτέμιο Φράνκι” σηκώθηκε στο πόδι μετά τα δύο γκολ του Κιέζα στο 7ο και 18ο λεπτό, ο Κόλαροφ μείωσε στο 28΄, αλλά ο Μουριέλ έγραψε το 3-1 στο 33΄. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τους “τζαλορόσι”, αφού οι Μπενάσι (66΄), Κιέζα (74΄) και Σιμεόνε (79΄, 89΄) δεν έδειξαν οίκτο στους πρωτευουσιάνους, που έπαιζαν και με 10 παίκτες από το 71ο λεπτό, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Τζέκο.