X

“Μοιρασιά” ανάμεσα σε Άρη και Πανιώνιο

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι αλλά δεν κέρδισαν τους Νεοσμυρνιώτες.

Ant1news

Με δυο γκολ σε διάστημα 8 λεπτών κρίθηκε το παιχνίδι στο «Κλ. Βικλίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 48΄ με γκολ του Ματίγια σε απευθειας εκτέλεση φάουλ και κακή έξοδο του Κότνικ, ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 56΄ με γκολ του Τσιλούλη. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έπαιξαν από το 11΄ με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μπάσα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη εξαιτίας ενός αντιαθλητικού χτυπήματος στον Μακσίμοβιτς, ο οποίος έφυγε σοβαρά τραυματίας απευθείας για το νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. 

Ο Άρης από νωρίς έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε στην αγωνιστική λειτουργία του, τουλάχιστον κατά το πρώτο ημίχρονο. Στο 11΄ ο Μίτζεν Μπάσα έπεσε με αντιαθλητικό τρόπο πάνω στον Μακσίμοβιτς και τον τραυμάτισε σοβαρά, με συνέπεια να δει άμεσα την κόκκινη κάρτα και να φύγει από το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έγινε στο 30΄ με πλάγιο καλό σουτ του Λάρσον, αλλά ο Κότνικ έγκαιρα έπεσε χαμηλά και έδιωξε τον κίνδυνο, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Στο 41΄ ο Πανιώνιος «ισοφάρισε» τις καλες ευκαιρίες με ένα ωραίο σουτ του Ντουρμισάι, που έδιωξε εξίσου εξαιρετικά σε κόρνερ ο Κουέστα. Το παιχνίδι είχε ένταση και δύναμη, πολλά φάουλ, αλλά σε καθαρό πνεύμα πλην της φάσης της ενέργειας του Μπάσα στο 11΄. 

 

Στο β΄ μέρος ο Άρης πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Στο 48΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ματίγια πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κότνικ, ο οποίος έκανε λανθασμένη έξοδο, και την έστειλε στην γωνία της εστίας των Νεοσμυρνιωτών, ανοίγοντας το σκορ.

Σύντομα ο Πανιώνιος «απάντησε». Στο 56΄ ο Τσιλούλης μέσα από την περιοχή σούταρε μέσα από όμιλο παικτών, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, για να σημειωθεί με τον τρόπο αυτό η ισοφάριση σε διάστημα οκτώ λεπτών. Το παιχνίδι πήρε καλύτερο ρυθμό από ό,τι στο πρώτο μέρος και στο 61΄ ο Άρης έδειξε εκ νέου τις διαθέσεις του, ωστόσο το σουτ του Λάρσον από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ. Στο 72΄ ο Κότνικ έδιωξε σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ μετά από ένα απειλητικό γωνιακό σουτ του Ματίγια, ενώ στο 84΄ ο Ντιγκινί πλησίασε απειλητικά στα καρέ του Πανιωνίου, αλλά δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά του. Ο Πανιώνιος είχε μια τελευταία ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά ο Καμαρά δεν σημάδεψε καλύτερα κι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κουέστα. Με την ίδια εικόνα και τακτική ολοκληρωθηκε το παιχνίδι. 

Στο +2 από τον έκτο Παναθηναϊκό αλλά και στο -6 από τον τέταρτο Ατρόμητο πλέον ο Άρης, με τον Πανιώνιο να παίρνει και αυτός έναν βαθμό και να βρίσκεται μία νίκη μπροστά από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68΄ Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο Γκαρσία (64΄ Βέλεθ), Ντιγκινί, Τόνσο (76΄ Μαρτίνες), Λάρσον 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (λ. τρ. 14΄ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87΄ Καμαρά), Σιντί Αλί (80΄ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι