X

Νίκη παραμονής για τον Πανιώνιο

Οι “κυανέρυθροι” νίκησαν την Ξάνθη και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη…

Ant1news

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας της Ξάνθης με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, με γκολ του Μαξίμοβιτς στο 75ο λεπτό. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στους 29 βαθμούς, έπιασαν στην 9η θέση τους Ακρίτες και πήραν βαθιά ανάσα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα του εφετινού πρωταθλήματος και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ένα «δολοφονικό» τάκλιν του Παπαγεωργίου στον Μπαξεβανίδη, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μέχρι και αποβολή και το σουτ του Ντουρμισάι στο 37΄, το οποίο πέρασε άουτ, ήταν ό,τι θα έχουν να θυμούνται οι θεατές της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη από τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Στο 50΄ ο Τσιλούλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά κι έκανε το γύρισμα προς τον Ντουρμισάι, που όμως ήταν ελάχιστα πιο πίσω και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ακρίτες απάντησαν στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μπρίτο γύρισε την μπάλα στον Γέντρισεκ, που έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Οι «κυανέρυθροι» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 74΄: ο Κόρμπος σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα που είχε άδεια την εστία, αλλά ο Μπαξεβανίδης με έξοχο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ! Στο επόμενο λεπτό όμως οι παίκτες του Μάντζιου βρήκαν στόχο με τον Μαξίμοβιτς, που είχε μπει ως αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα. Οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο παίκτης του Πανιώνιου με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για τη «χρυσή» νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (72΄ Καμαρά), Κόρμπος, Μανιάτης (69΄ Μαξίμοβιτς), Άρτσε (86΄ Σταυρόπουλος), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος, Αλμεϊδά, Λισγάρας, Καντά (83΄ Φακκής), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης (89΄ Ντίρεστραμ), Μπρίτο (66΄ Σαρπόνγκ), Αμορίμ, Κοβάσεβιτς.