X

Οκτώ συλλήψεις στο ΟΑΚΑ για τα επεισόδια στο “ντέρμπι των αιωνίων” (εικόνες)

Είναι πλέον αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. «Σε ισχύ» ο νέος νόμος του Γ. Βασιλειάδη.

Ant1news

Σε οκτώ συλλήψεις έχουν προχωρήσει έως τώρα οι αστυνομικοί για τα σοβαρά επεισόδια στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα. Οι συλληφθέντες, το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69΄10΄΄, μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ήταν η δεύτερη διακοπή , καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση.

Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε εκκνωθεί πλήρωςε το γήπεδο όπως ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Oι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο απο τα επεισόδια, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ανεγκέφαλων, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο

Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους της αποστολής των "ερυθρόλευκων", με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ να αναφέρεται σε "μαχαίρι που
είχε στην κατοχή του ένας από τους "θερμοκέφαλους οπαδούς".

 

 

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους. Ο δικαστής θα αποφασίσει για την συνέχιση ή όχι της τιμωρίας, ενώ αν οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

«Μαύρη ιστορία γράφτηκε χθες. Αν ο Παναθηναϊκός χάσει τρεις ή έξι πόντους υπάρχει θέμα να μην πέσει κιόλας. Δεν υπήρξε φταίξιμο του διαιτητή, ούτε το ντέρμπι ήταν ποιος θα βγει πρωταθλητής για να γίνουν αυτά που έγιναν. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπήκαν και γιατί το έκαναν αυτό αφού ήξεραν ότι υπάρχει τιμωρία» , δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6, ο "στρατηγός" Μίμης Δομάζος.

«Σε μια άλλη γωνιά της Ευρώπης χθες βράδυ οι χιλιάδες φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας αποθέωναν τον Μέσι. Εδώ, για μια ακόμη φορά, ο χουλιγκανισμός κέρδισε το ποδόσφαιρο. Κύριοι της κυβέρνησης νόμοι υπάρχουν, βρείτε και τιμωρείστε επιτέλους τους ενόχους. Δεν μπορεί οι μαφίες να κάνουν κουμάντο στον αθλητισμό», δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.