X

Προσπάθησε, αλλά...

Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης σε μια κατάμεστη και καυτή Τούμπα.

Ant1news

Σε μια κατάμεστη και καυτή Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε το βράδυ της Τρίτης να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος του Βορρά, η Μακάμπι ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-2.

Η ομάδα του Ισραήλ άνοιξε το σκορ από το 12ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη στο εύστοχο πλασέ του Αντο.

Το τέρμα της Μακάμπι φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που από τη στιγμή εκείνη πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση χάνοντας πολλές αξιόλογες ευκαιρίες.

Παρ όλη την πίεση, όμως, σε μία φάση που δε μύριζε γκολ, ο Μεσίκα βγήκε από την αριστερή πλευρά της περιοχής του ΠΑΟΚ και έκανε κάτι που έμοιαζε με σέντρα σουτ. Ο Ηλίας Ατματζίδης αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα η μπάλα να βρεθεί στα δίχτυα του μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη Μακάμπι να προηγείται ανέλπιστα με 0-2 και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να εμψυχώσουν τους παίκτες της θεσσαλονικιώτικης ομάδας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα και συνέχισαν να πιέζουν. Το αποτέλεσμα της πίεσης φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 50ο λεπτό. Ο Σπάσιτς σέντραρε, οι αμυντικοί της Μακάμπι απέτυχαν να απομακρύνουν και ο Γιασεμάκης με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Στράουμπερ.

Το παιχνίδι κύλησε μέχρι τη λήξη του στους ίδιους ρυθμούς με τη Μακάμπι να αποσκοπεί στη διατήρηση του προβαδίσματος και να κλείνεται στην περιοχή της, ενώ ο ΠΑΟΚ επετίθετο συνεχώς, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ισραηλίτικη ομάδα, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκλειστεί.

Εύσημα αξίζουν στους φίλους του ΠΑΟΚ που από νωρίς είχαν κατακλύσει το γήπεδο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πανηγυρική. Οι ΠΑΟΚτζήδες δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενθαρρύνουν την ομάδα τους, παρά τα δύο γκολ και παρά την ήττα.

Στις 25 του μήνα, λοιπόν, ο Δικέφαλος καλείται να υπερβάλει εαυτόν καλύπτοντας και τα αμυντικά του κενά που διαπιστώθηκε ότι έχει και να πάρει την πρόκριση μέσα στην έδρα της Μακάμπι, μια έδρα αποδεδειγμένα δύσκολη για τους περισσότερους των αντιπάλων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Φουτσίνι, Βόκολος, Ουντέζε, Καραδήμος, Κούτσης, Εγκωμίτης, Χάγκαν, Σαλπιγγίδης, Μαλαδένης, Γιασεμής

Μακάμπι: Στράμπερ, Στρόολ, Σίαμ, Ρέις, Μεσίκα, Λ. Κοέν, Μπάντσι, Μιχάελοφ, Τ. Κοέν, Τζιοβανίνι, Αντο