X

Η Ελλάδα ζητά ενημέρωση για την υπόθεση της Volkswagen

Παρέμβαση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την υπόθεση του "πειραγμένου" λογισμικού. Για ποια οχήματα ζητά ενημέρωση.

Ant1news

Ενημέρωση για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με "πειραγμένο" λογισμικό, ζητά από τη Volkswagen και τις θυγατρικές της Audi, Skoda και Seat το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη την Τετάρτη επιστολή στη Volkswagen και τις άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες, με την οποία ζητούνται στοιχεία για τον αριθμό τέτοιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα και τι προτίθενται να κάνουν με αυτά οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Άλλωστε, η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα στη χώρα φέρουν το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων για την εκπομπή ρύπων.

Νωρίτερα και η γαλλική θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε ότι περί το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Παράλληλα η Volkswagen ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περισσότερα από 147.000 οχήματά της που ήταν εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό στη Νορβηγία. Η νορβηγική θυγατρική της εταιρείας διευκρίνισε ότι η ανάκληση αυτή αφορά 77.000 VW, σχεδόν 28.000 Audi, περίπου 20.000 Skoda και περίπου 22.000 επαγγελματικά οχήματα VW.