X

Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι συλληφθέντες για την κατάληψη στα Εξάρχεια

Τα ευρήματα στην κατάληψη “GARE” που εκκενώθηκε αιφνιδιαστικά. Οι συλληφθέντες και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ant1news

Αντιμέτωποι με κακουργήματα βρίσκονται οι τέσσερις συλληφθέντες κατά την αιφνιδιαστική επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής.

Δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών.

Οι δύο Έλληνες περιγράφονται ως δραστήρια μέλη του αντιεξουσιαστικού – αναρχικού χώρου, με τον έναν εκ των δύο να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται, παράλληλα, σε επικοινωνία με τις γερμανικές Αρχές, για τους δύο υπηκόους της που συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των συλληφθέντων της 17 Νοέμβρη στα Εξάρχεια υπήρχαν επίσης δύο Γερμανοί.

Η χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής κάτω από άκρα μυστικότητα και σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, και άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

Στο χώρο της κατάληψης, που ήταν γνωστή ως “GARE” βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, βόμβες μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα οποία στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η χθεσινή επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενεργοποίηση των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» που δρουν στα Εξάρχεια, το οποίο έγινε ακόμα περισσότερο επιτακτική μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά.

Η εκκένωση της κατάληψης προκάλεσε άμεση αντίδραση από άτομα του χώρου, τα οποία ανήρτησαν κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ.

Η κατάληψη στο κτήριο της οδού Καλλιδρομίου 74 είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2016.

«Η κίνησή μας αυτή επιχειρεί να ανοίξει μια ακόμη εστία οργάνωσης του αναρχικού αγώνα, έδαφος κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργάνωσης μέσα στην γειτονιά των Εξαρχείων, ένα ακόμη οχυρό στο μέτωπο των καταλήψεων, ένα κόμβο διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης» έγραφαν στο πρώτο τους κείμενο – ανακοίνωση την 20η Οκτωβρίου 2016, τα μέλη της κατάληψης.