X

Παιδικό πάρτι σε φυλακές

Μία άλλη εικόνα από εκείνη που αποκαλύφθηκε με το πάρτι ποινικών στις φυλακές, παρουσίασε στη βουλή ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου.

Ant1news

Μια άλλη, εντελώς διαφορετική εικόνα, από εκείνη που αποκαλύφθηκε με το πάρτι στις φυλακές, τα ζεϊμπέκικα και την προκλητική επίδειξη χαρτονομισμάτων από ποινικούς που  κατέγραφαν τα «επιτεύγματά τους» στην κάμερα, παρουσίασε στη Βουλή ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, Ευθύμιος Παπαδήμας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος που ασχολήθηκε με το θέμα της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων, ο κ. Παπαδήμας που είχε κληθεί προς ακρόαση, αποκάλυψε ότι έγινε παιδικό πάρτι στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

 «Το παιδικό πάρτι έγινε στη δική μας φυλακή, γιατί ήθελε ο πατέρας να κάνει τη γιορτή του παιδιού του», είπε και σημείωσε πως στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα από τον Ιούλιο του 2017 λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος παιδικού επισκεπτηρίου, στον οποίο υπάρχουν παιχνίδια και βιβλία κι εκεί οι κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους. «Συνολικά στο Μαλανδρίνο έχουν πραγματοποιηθεί 355 επισκεπτήρια από 804 παιδιά», ανέφερε στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασής της, η επιστημονική  συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα  Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Κριστίν Μέρκελ είπε πως αυτή την στιγμή λειτουργούν οκτώ παιδικά επισκεπτήρια και σύντομα θα λειτουργήσει και ένατο στις φυλακές Τρικάλων.