X

Ξύλο και τραυματίες σε συνέδριο της ΓΣΕΕ (εικόνες)

Αποκλειστικές εικόνες από το άνευ προηγούμενο περιστατικό που έλαβε χώρα ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ant1news

Άγριο ξύλο και τραυματίες είναι ο απολογισμός επεισοδίων που σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου όπου επρόκειτο να γίνει σήμερα το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από το σημείο τα ξημερώματα της Πέμπτης αποτυπώνουν τα επεισόδια, όμως οι δύο πλευρές διαφωνούν ριζικά ως προς το τι έγινε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και μέλους της ΓΣΕΕ, Σ.Χατζησάββα, ο οποίος μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, στις 3 περίπου τα ξημερώματα «έγινε εισβολή –στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να γίνει σήμερα το συνέδριο – από οργανωμένες ομάδες με γκλομπ και ρόπαλα, οι οποίοι ξυλοκόπησαν όσους βρίσκονταν εκεί».

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπήρξαν τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών είναι και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ.Κιουτσούκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο από δημοσιογράφους.

Η ενημέρωση των πολιτών για τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις αποφάσεις του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας είναι υποχρέωση.”

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ανέδειξε όλες  τις παθογένειες και την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει, με  ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ.

Ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, χρησιμοποιεί ιδιωτική αστυνόμευση και  επιδιώκει αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύοντας ακόμα και την δημοσιογραφική κάλυψη στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά ούτε και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο, δεν εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.  Ούτε με νοθείες, ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε, φυσικά, με την στείρα άρνηση και απαξίωση όλων  των θετικών μέτρων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δεν επιτυγχάνεται τίποτα.

Πέρα από  την εικόνα της παρακμής, υπάρχει  και το πραγματικό εργατικό κίνημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους  εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να γυρίσουν την πλάτη στην απαξίωση και την παρακμή, και να αγωνιστούν για την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες.”

Τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τον Σ.Χατζησάββα, προκάλεσαν «φθορές, έσπασαν τις πόρτες και έκαναν κατάληψη στο ξενοδοχείο».

Ο Γ.Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, περιέγραψε από την πλευρά του εντελώς διαφορετική εικόνα ως προς το τι συνέβη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Τασιούλα στο Καλημέρα Ελλάδα, «η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ εξέδωσε απαγόρευση για την παρουσία δημοσιογράφων για να αναπτύξουν αυτά τα παραμύθια ότι μπήκαν με ρόπαλα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ψέματα» και χαρακτήρισε τα μέλη της ΓΣΕΕ «παραμυθατζήδες», στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ και εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο συνέδριο, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος είπε στο Καλημέρα Ελλάδα πως ο ΓΓ της ΓΣΕΕ είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και έπεσε κάτω προσποιούμενος τον τραυματία.

«Αν θα δείτε σπασμένα, τότε ελάτε να μας πείτε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «για να μπω μέσα στο ξενοδοχείο πέρασα από τρία face control από μπράβους και στη συνέχεια ήρθαν κι άλλα μέλη του ΠΑΜΕ που δεν τους άφηναν να μπουν μέσα».

Αναφερόμενος στην αποστροφή του Σ.Χατζησάββα για «200 άτομα», είπε πως «είναι εκλεγμένοι, πρόεδροι ομοσπονδιών» και τον κατηγόρησε πως ήταν εκείνος που «προκάλεσε ένα σικέ σκηνικό για να το εκμεταλλευτεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ αντιδρά στο συνέδριο τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνέδριο εργαζομένων, αλλά για συνέδριο εργοδοτών.

-Διαβάστε ακόμα: Κατάληψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: Με σιδερολοστούς στα χέρια εισέβαλαν και χτυπούσαν αδιακρίτως οι τραμπούκοι του Π.Α.ΜΕ.

Επειδή η βρώμικη προπαγάνδα των τραμπούκων του Π.Α.ΜΕ οργιάζει και πάλι, έχοντας το θράσος να ειρωνεύονται ακόμα και τα νοσηλευόμενα στο Νοσοκομείο μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επάνω στα οποία βιαιοπράγησαν, δίνουμε στη δημοσιότητα βίντεο με το στέλεχός τους Σωτήρη Πουλικόγιαννη να τρέχει μέσα στο ξενοδοχείο κραδαίνοντας σιδερολοστούς στα χέρια.

Τον Πουλικόγιαννη αφόπλισαν τελικά σύνεδροι της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα είχε τραυματιστεί από το σιδερολοστό του σύνεδρος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου.

Το βίντεο της ΓΣΕΕ για τα επεισόδια

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα επεισόδια

«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ.

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας.

Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».

Καταδίκη απο τα κόμματα

Την κατηγορηματική της καταδίκη για τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν από μέλη του ΠΑΜΕ τα ξημερώματα λίγο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο εκφράζει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως η βία δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα προσθέτοντας πως οι απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν, προσβάλλουν τους εργαζόμενους και τραυματίζουν τη δημοκρατία. «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι διαφορές επιλύονται από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουν να εμπιστεύονται και να σέβονται τις αποφάσεις της» δηλώνει η ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λέει «επένδυσε στη βία, να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης να ολοκληρωθούν με δημοκρατικό τρόπο».

«Είναι ανησυχητικά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμών στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Είναι θέμα Δημοκρατίας και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων να ολοκληρωθεί το Συνέδριο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι «τόσο ο κ. Κουτσούμπας, όσο και ο κ. Τσίπρας έχουν χρέος να το διασφαλίσουν».

Κουτσούμπας: συνδικαλιστική μαφία η ηγεσία της ΓΣΕΕ

«Απέναντι από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που θέλει να  διοργανώσει ένα ακόμα συνέδριο – παρωδία, με νόθους αντιπροσώπους και ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, αυτή τη φορά στη Ρόδο, βρέθηκαν ξανά οι ζωντανές δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα σωματεία και τις Oμοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Απαιτούν να πραγματοποιηθεί πραγματικό εργατικό συνέδριο» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα,  δεν μπορεί να το χωνέψει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που μιλά για δήθεν “τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ”, ούτε η ΝΔ που τα στελέχη της στη ΓΣΕΕ επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στο ΚΚΕ. Είναι λογικό όλοι αυτοί να υπερασπίζονται την ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί τόσα χρόνια ήταν το δεξί τους χέρι στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής».

«Οι εργαζόμενοι όμως χρειάζεται να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους. Να αψηφήσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς της συνδικαλιστικής μαφίας, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Και αυτό κάνουν! Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό τους, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται στο πλευρό τους», κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ