X

Αμετακίνητο το καραβάνι των προσφύγων στα Διαβατά (εικόνες)

Ανησυχία για μία νέα Ειδομένη. Το ψεύτικο διαδικτυακό κάλεσμα για άνοιγμα των συνόρων ξεσήκωσε χιλιάδες πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια.

Ant1news

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα Διαβατά είναι οι εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την περιοχή, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα.

Μετά τις εντάσεις που προκάλεσαν τα “fake news” ήρθε ο εγκλωβισμός αυτών των απελπισμένων ανθρώπων, που περιμένουν προφανώς εντολές από τους υποκινητές για το τι θα κάνουν.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, πάντως, η ροή έχει σταματήσει, καθώς τα επεισόδια λειτούργησαν αποτρεπτικά για πολλούς. Κάποιοι, κυρίως μητέρες με παιδιά, αποχώρησαν για να επιστρέφουν στις δομές τους.

Πρόσφυγες και μετανάστες από όλη την επικράτεια έχουν ξεσηκωθεί, ακολουθώντας - παρά τις προειδοποιήσεις Αρχών και φορέων - το ψεύτικο διαδικτυακό κάλεσμα, σύμφωνα με το οποίο θα ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Όλα αυτά, ενώ εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, στον Σταθμό Λαρίσης, ζητώντας να μετακινηθούν προς την βόρεια Ελλάδα, ώστε να ενσωματωθούν στον όγκο όσων βρίσκονται στα Διαβατά. Λόγω της κινητοποίησης διεκόπησαν τα δρομολόγια, προκαλώντας ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, το "καραβάνι" και οι ψευδείς ειδήσεις για το άνοιγμα των συνόρων στα βόρεια ελληνικά σύνορα, έχουν ξεσηκώσει πρόσφυγες και μετανάστες και στην Τουρκία, που θέλουν να περάσουν στην χώρα μας. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.